Újabb pletyka röppent fel a napokban az új Xboxot illetően. A BGR.com belsős informátorra hivatkozva közölte le, hogy a Microsoft a 2012-es E3-on mutatja be az új konzolt, amit egyébként 2006 óta fejlesztenek a vállalatnál. Arról nem szól a fáma, hogy mikor jönne ki a vas, de ha 2012-ben jelentenék be, akkor jó eséllyel 2013 végén tehetnénk rá a mancsunkat.

A Microsoftról mostanában sok ilyen sztorit hallottunk, kezdve az EA-hez szállított állítólagos fejlesztői gépektől (melyeket később letagadott a kanadai óriás) az IGN BGR által megerősíthető korábbi értesüléseiig. A kérdés már csak az, hogy vajon tényleg lesz-e leleplezés jövőre. Nos, a választ az MS nem adta meg, Chris Lewis, a Microsoft xboxos divíziójának alelnöke viszont azt nyilatkozta pár napja, hogy az Xbox 360 most ért el életszakasza feléig. Ez azt jelenti, hogy a 2005-ös konzol jelenlegi hat évéhez képest még ugyanennyi van hátra, azaz nem várható új generációs kütyü úgy 2017-ig. Persze lehet csűrni és csavarni a dolgot, hisz amint azt az idei E3-on is láttuk, a Microsoft minden erejével a Kinectre gyúr, ami egy olyan stratégiát is előrevetíthet, mint amilyennel a Nintendo kezd kísérletezni jövőre. Azaz hogy lesz egy olcsó konzol a casual réteg számára (Xbox 360 + Kinect), és egy hardcore gép a keményvonalas rajongóknak (Xbox 720).

Ez persze már csak spekuláció, de ha jobban belegondolunk, egyáltalán nem ostoba terv. A Nintendo nemrég külön kérte a játékosokat, hogy ha eddig nem vettek PS3-at vagy Xbox 360-at, most már várják meg a Wii U premierjét, mert hisz az többet tud és nem is lesz sokkal drágább. Az MS-nek ez bizonyára nem tetszik, és még ha nem is lesz új gépük jövőre, visszavághatnak egy még csábítóbb bejelentéssel, elorozva a vásárlói kegyet a Nintendo elől. Izgalmas meccsnek nézünk elébe tehát, és a Sony még csak be se lépett a küzdőtérre...