• A film főhőse egy fiatalkorú fiú meggyilkolásának ügyében nyomoz
  • Mivel a szálak egy nagy tekintélyű helyi tanárhoz vezetnek, a nyomozó kénytelen a King regények visszatérő karakterét, Holly Gibney-t is bevonni a nyomozásba
  • A sorozat forgatókönyvét a Drót szkriptjét is jegyző Richard Price írja

A tavalyi Az rendesen felizzította a stúdiók Stephen King iránti érdeklődését. Már készül az Az és a Ragyogás folytatása, ill. a Kedvencek temetője remake-je. Az HBO pedig bejelentette, hogy sorozatot készít King The Outsider című regényéből. A főszerepet a Zsivány Egyesből és a Ready Player One-ból ismert Ben Mendelsohn kapta (aki egyébként Jason Bateman rendező mellett a produceri teendőket is ellátja). Ugyanakkor az HBO csak a pilot után dönti el, hogy a teljes évad elkészítését megrendeli-e.

skfeat1.jpg

A The Outsider (magyar fordítás sajnos még nem készült) története egy magánnyomozóról szól, aki egy kiskorú fiú meggyilkolása ügyében nyomoz. A helyzet azonban bonyolulttá válik, mivel megtalálják a helyi ifjúsági baseball csapat nagy tekintélyű tanár-edzőjének a DNS-ét a helyszínen. A főhős végül kénytelen segítséget kérni privátdetektív barátjától, a King regények visszatérő figurájától, Holly Gibney-től. A sorozat forgatókönyvét a Drót szkriptjét is jegyző Richard Price írja.