Tegnap értesültünk arról, hogy a megjelenése óta gondokkal küszködő Darkspore látszólag végleg beadta a kulcsot. Akárcsak régen, most is a DRM-másolásvédelemmel volt a baj, ugyanis a gyakori Error Code: 73003 után most az Error Code: 3 jelent meg, melynek az a sajátossága, hogy ha ezzel találkozunk, akkor nem szerkeszthetjük a meglévő hőseinket, s újakat sem hozhatunk létre, így aki csak most csatlakozott a program közösségéhez, az nem játszhatott, a meglévő felhasználóknak pedig a legutóbb lementett szörnyeikkel kellett beérniük.

A hiba tehát most már egészen súlyos lett, így a Valve úgy döntött, hogy a használhatatlan programot eltávolítja a Steam rendszeréről -- azonban elsiették a dolgot, időközben ugyanis a játékot sikerült kijavítani. Az EA közleményben tudatta a játékosokkal, hogy a hármas hibakódot kiváltó gubancot megszüntették, így elméletileg minden visszazökkent a régi kerékvágásba. Hozzátették: nem szüntették meg a Darkspore támogatását, s ha bármiféle hibát találunk, keressük fel őket.

A jó hír után a Darkspore visszatért a Steam digitális polcaira, illetve továbbra is elérhető az Origin kínálatában, ahonnan tegnap a hiba ellenére sem távolították el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Darkspore -- Megjelenés: 2011. április 28. -- Gépigény: CPU: 1 magos / 3000 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 2.0 / 256 MB, HDD: 10 GB