• A Shazam! lett messze legnézettebb film a hétvégén
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Kedvencek temetője és a Dumbó átlagos bevételt termelt
  • A Mi és a Marvel Kapitány továbbra is a legnépszerűbb alkotások között van

A DC nem várt menetelésbe kezdett az elmúlt egy évben. A Wonder Woman már megmutatta, hogy a Snyder-féle borongós tónus helyett jobban szeretik a nézők a laza, humoros stílust, illetve a szuperhősöket összefogó nagyprodukciók helyett a karakterek saját filmjeit díjazzák. A James Wan rendezésében készült Aquaman nemrég letarolta a mozikat, most pedig a Shazam! csatlakozott a DC sikerfilmjei közé (és idén még érkezik a Joker.)

shazam-plakat-kivagas.jpg

53,4 millió dolláros hazai és 102 milliós nemzetközi bevételével magasan a Zachary Levy főszereplésével készült produkció lett a hétvége legnézettebb filmje. A második helyre Stephen King Kedvencek temetője című regényének adaptációja futott be a maga 42 millió dolláros keresletével, ami önmagában nem rossz eredmény, a vártnál azonban csekélyebb szám. A Shazam!-ról és a Kedvencek temetőjéről írt kritikáinkat itt és itt olvashatjátok.

kedvencek-temetoje-2.jpg

A hétvégi statisztikák tanúsága szerint a Dumbó továbbra a legnézettebb filmek között van, jóllehet eleddig fialt 213 millió dolláros bevétele épp csak visszahozta 170 milliós gyártási költségeit. A Mi és a Marvel Kapitány viszont összességében is bőven megtérülnek. A hétvége negyedik és ötödik legnézettebb filmje 216 milliós és 1 milliárd dollár feletti bevételt hozott eddig.