A készítők nem feledkeztek meg a kiváló Uncharted 4-ről, decemberben újabb érdekes tartalom érkezik a játékhoz. Az együttműködésre épülő új játékmód az Uncharted 2-3 Co-Op Arenájának továbbfejlesztett változata lesz. Az eredeti Co-Op arénánál aprólékosabban kidolgozott játékélményt tapasztalhatunk majd, erről az új ellenfelek, a főellenfelek, és az ezeket aprító új fegyverarzenál is gondoskodni fog.

A játékmenet magját a hullámokban támadó förmedvények legyilkolása, és az egyedi feladatok teljesítése fogja alkotni. Szóval majd valami hasonlóra számíthatunk, mint a Gears of War 4 Horda módja. 10 pályán és 50 hullámom verekedhetjük keresztül magunkat, egyedül vagy két másik bátor vállalkozó tárasáságában. A feladatok során vagy egy bizonyos területet kell megvédenünk, vagy megjelölt célpontokkal végeznünk, esetleg limitált idő alatt minél több kincset begyűjtenünk.

uncharted-4-face.jpg

Csak hogy ne legyen egyszerű, az időként megjelenő módosítók miatt lesz olyan szituáció, hogy csak pisztolyt használhatunk, vagy esetleg csak a fejlövés/püfölés okoz sebzést az ellenfeleken. A körök és küldetések alatt megszerzett summát a térképeken elszórt, fegyvereket tartalmazó ládák kinyitására költhetjük. A haladásunk jutalmai pedig az új rangok lesznek, amelyek feloldásával új módosításokat kaphatunk a fegyvereinkhez.

Az ellenfelek alkalmazkodni fognak a fegyvereink javulásához, továbbá több nehézség közül is választhatunk majd, így a kihívás is sokáig megmarad. A Hard mód teljesítésével hozzáférhetünk a legnagyobb kihívást biztosító nehézséghez, a Crushing módhoz. Az új játékmód egy kicsit sem próbál az egyjátékos kampány történetéhez igazodni, így hangulata nem lesz túlzottan komoly, ezért remélhetőleg senkit nem fog majd meglepni, ha esetleg egy lángoló élőholtat lát, aki nem mellesleg kalóz is.

Az Uncharted 4: Survival december közepén érkezik, kizárólag PlayStation 4 platformra.