• Az Uncharted: The Lost Legacy augusztus 23-án jelenik meg
  • Ahogy az eddigi részek, úgy ez is PS4-exkulzív
  • A történet néhány hónappal az Uncharted 4: A Thief’s End után játszódik

Nathan Drake nyugdíjba vonult, de ettől még nem kell nyugdíjazni az Uncharted-szériát is. Mert ugye sok pénzt hoz a Sony és a Naughty Dog konyhájára, de hogy azért ne hazudtolják meg magukat, inkább új vagy jelen esetben régi hősökkel folytatják a sorozatot. Mint ismeretes, a The Lost Legacy története az Among Thievesből ismert Chloe Frazerről és az A Thief’s Endben debütált Nadine Rossról szól, de csak egyikük nevezhető főszereplőnek, méghozzá Chloe, mert hát őt irányítjuk mi.

De miért Chloe és nem Nadine, vagy egyáltalán miért nem Sully és Sam lettek a főszereplők, esetleg egy új karakter? Nos, a Naughty Dog vezető kommunikációs menedzsere, Scott Lowe adja meg erre a kérdésre a választ.

Az úriember elmondása szerint Chloe meglehetősen sok rajongóra tett szert, viszont nem ez volt az egyetlen oka, hogy őt választották főszereplőnek. A hölgy meglehetősen rejtélyes múlttal bír, ennek köszönhetően enigmatikus aura lengi körül. Ennek köszönhetően karaktertörténet szempontjából ő bír a legnagyobb potenciállal.

Persze nem Chloe és Nadine volt az első és egyértelmű választása a Naughty Dognak. Lowe szerint valóban szóba jött Sam és Sully – ezt amúgy már Shaun Escayg író és kreatív direktor is pedzegette nekünk. Ugyanakkor Sully-t érzése szerint elég jól körbejárták az eddig részekben. Rengeteg dolgot tudni a múltjáról, még úgy is, hogy néhány részletet nem ismerhettünk meg. Persze el lehetne mesélni, hogyan találkozott Drake-kel, vagy a közös ügyüket Katherine Marlowe-val, de Lowe úgy véli, sokkal érdekesebb egy olyan karakter, akinek múltjáról szinte semmit sem tudunk.

A menedzser végül még megjegyezte, hogy Chloe-nak meglehetősen jó humora van, s mivel ezt használja védekezés és figyelemelterelés gyanánt, rendkívül szórakoztató egyéniség, ami szintén nem egy utolsó szempont egy akció-kalandjátéknál. Végül pedig még én hozzátenném, hogy Claudia Black szólaltatja meg, akinek a hangja… ojwééé…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!