• Bemutatkozott a Toreador klán
  • Ide az élvhajhász vámpírok jönnek
  • Képességeik művészi gyilkolást tesznek lehetővé

A Paradox Interactive egy újabb vámpír klánt leplezett le, méghozzá a Toreadort, amit a Rózsa Klánjának (Clan of the Rose) is szoktak nevezni, mert ők a művészet és a szépség teremtői. Tagjai hedonista életmódot folytatnak, a gyilkolást pedig művészi szintre emelték, ráadásul a tagok maguk is művészek, hiszen főleg építészekből, zeneszerzőkből, költőkből és festőkből kerülnek ki. Nem mellesleg ez Seattle egyik legnagyobb klánja.

Akárcsak a Brujah és a Tremere klán tagjai, a Toreadorok is két természetfeletti erővel bírnak. A Presence-szel az elmére lehetünk hatással. Ezzel a vámpír képes elbűvölni az embereket (Awe), így azok figyelmen kívül hagyják tetteit, sőt akár követőkre is szert tehet ezáltal (Entrance), akik elterelik ellenfelei figyelmét. Ez a képesség különösen hasznos, hiszen még publikusan használva sem szegi meg a Maskarádé törvényeit.

A Celerity a vámpír sebességére hat jótékonyan. Képes olyan sebességre felgyorsulni (Unseen Storm), hogy a szem képtelen követni, így harcban könnyen ellenfelei fölé kerülhet vagy pillanatok alatt eltűnhet akárhonnan. A másik lehetőség, hogy a vámpír úgy felgyorsul, hogy minden más szinte belefagy a pillanatba (Accelerate): az autók megállnak, a golyók lelassulnak, és így tovább. Mindkét képesség fejleszthető, ám használatuk a halandók előtt megszegi a Maskarádé törvényeit.