• 2022. április 15-én debütál mozikban a Dumbledore titkai
  • Dumbledore Salmander csapatát bízza meg Grindelwald felkutatásával
  • Főszerepben Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Katherine Waterston és Ezra Miller

Sokat elmond a Legendás állatok… név alatt futó Harry Potter előzményszériáról, hogy az új epizód kapcsán leggyakrabban tárgyalt téma Johnny Depp Mads Mikkelsenre cserélése. Egyébként is A bölcsek köve huszadik születésnapja alkalmából rendezett beszélgetős műsor került a rajongók figyelmének középpontjába az elmúlt hetekben (a Helen Mirren vezetésével folytatott ünnepi kvízversenyt az HBO GO kínálatában láthatjátok). A Visszatérés Roxfortba újévi premierjét követően azonban az április 15-én debütáló Dumbledore titkai a franchise soron következő produkciója.

mv5bzte5mde0mzytmzvjnc00yjnllwjkymmtytu1zgi0mgm2yzk2xkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A harmadik rész cselekménye végre eljut a Voldemortot megelőző korszakos sötét varázsló, Gellert Grindelwald működésének csúcsidőszakába. Dumbledora a könyvekből ismert módon sokáig halogatja ismételt találkozásukat. Inkább a varázslatos lények szakértőjét, Göthe Salmandert és barátait bízza meg, hogy kutassák fel a gonosz mágust és követőit. De vajon meddig maradhat árnyékban a Roxfort professzora? Alább láthatjátok a korábban kiadott előzetest, illetve a minap közzétett grandiózus plakátot.

És a plakát:

2677404734785862811472173531196872498150020n-1.jpg
(A kép forrása: Fantastic Beasts Facebook)

Dumbledore szerepében Jude Law-t láthatjuk, míg az antagonistát a fentebb említett módon Depp helyett Mads Mikkelsen alakítja. Visszatér Salmander és Tina Goldstein szerepében Eddie Redmayne és Katherine Waterston, illetve feltűnik a filmben Ezra Miller. Utóbbi karaktere kapcsán remélhetően megmagyarázzák az alkotók, hogy mégis miként lehet ő Albus és Aberforth elveszett öccse. A rendezői székben az utolsó négy Harry Potter filmet, illetve a Legendás állatok korábbi részeit jegyző David Yates ül (aki egyébként már leszerződött két további felvonásra is).