• Május 31-től lesz tölthető a Sigil
  • Ez az eredeti Doom nem hivatalos ötödik epizódja

Régóta várjuk már a Sigil névre hallgató, John Romero fejlesztésében készülő nem hivatalos Doom-folytatást, melynek megjelenését többször is csúsztatták már - hiába volt kész a játék, a dobozos limitált változatok gyártása és kiszállítása a vártnál tovább tartott, addig pedig az online premierre sem kerülhetett sor.

Legutóbb május elejére ígére Romero a megjelenést, amiből mostanra eléggé sikerült kicsúszni, most azonban jó hírek érkeztek: május 31-én végre bárki rárepülhet majd az ingyenes "folytatásra" - a Big Box és Beast Box kiadások már büszke tulajdonosaiknál vannak.

vegre-megjelenhet-az-otodik-doom-epizod-a-sigil.jpg

A Sigil a Doom spirituális utódja, amely lényegében a történet ötödik felvonása lesz az alapjátékban található három epizód (Knee-Deep in the Dead, The Shores of Hell, Inferno), illetve a The Ultimate Doom kiadásban található negyedik fejezet (Thy Flesh Consumed) után. Különlegessége, hogy az eredetivel megegyező megawad formátumban érkezik - ez azonban azt is jelenti, hogy szükséges lesz hozzá az első Doom eredeti vagy regisztrált verziója (a The Ultimate Doom például 5 euróért szerezhető be a GOG-ról).

Maga a Sigil innen lesz tölthető, illetve a Buckethead soundtrackkel csomagolt digitális verzió már most bezsákolható 6.66 euróért.