A Double Fine utolsó sok pénzből készült játéka a Brütal Legend volt, ami a rockzene nagy sztárjainak közreműködésével igyekezett minket egy olyan világba repíteni, ami leginkább a Megadeth valamelyik albumborítójára hasonlít. Az ötlet remek karakterekkel és egy kellően könnyed történettel társult, ám hiába a nagy nevek és a jó elképzelések, a kizárólag konzolokra megjelent játék anyagi szempontból bukásnak minősült. Ennek részben az lehetett az oka, hogy a vártnál több stratégiai elemet tartalmazott a játék, vagy az, hogy a stílus nem olyan volt, amivel a vásárlók széles rétege azonosulni tudott volna még a pozitív értékelések ellenére sem -- végül is már mindegy, hogy pontosan mi okozta a kudarcot, most csak az a fontos, hogy Eddie Riggs kap egy második esélyt a bizonyításra.

Brütal Legend JátékképekBrütal Legend JátékképekBrütal Legend Játékképek

A Double Fine ma teljesen váratlanul bejelentette, hogy több mint három év után PC-re is meg fog jelenni a Brütal Legend. A csapat egyelőre nem mondott pontos dátumot, de már közel lehetnek az aranylemezhez, ugyanis a program előrendelői azonnal csatlakozhatnak a multiplayer bétateszteléshez -- ha pedig ennyi ösztönzés nem volna elég, tudni kell azt is, hogy az előrendelők 25%-kal olcsóbban, 14,24 euróért vehetik meg a játékot, mint azok, akik kivárnak, illetve két Team Fortress 2 kalaphoz is hozzájutnak. Az átirat természetesen nagyobb felbontással, részletesebb effektekkel és javított multiplayer élménnyel érkezik, s tartalmazza mindkét megjelent letölthető tartalmat.

Ezen felül megjelent a régóta várt Art of Brütal Legend képeskönyv, amiben 600 darab koncepciórajzot csodálhatunk meg, melyek szemléletesen mutatják be, hogyan öltött testet a játék. Az előszót Tim Schafer írta, míg a bemutatót a művész, Scott Campbell. Ezt a Double Fine hivatalos oldalán lehet megvenni 50 dollárért.

Friss: február 26-án fog megjelenni a játék!