Az üzleti elemzésekben élenjáró NPD nyilvánosságra hozta áprilisi részjelentését, melyből kiderült, hogy nemcsak Európában, de az Egyesült Államokban is mindent üt a 2K BioShock: Infinite-je. A játék az eladási listák élén tanyázik hetek óta, ráver a Tomb Raiderre, a Gears of War: Judgmentre (az USA-ban az MS akciójátéka nagyobb durranásnak számít), sőt, még az istengyilkos Kratost is maga mögé utasítja.

Persze fontos kiemelni, hogy az NPD kizárólag a fizikai formában eladott termékeket követi. Azaz az internetes, digitális eladások nem szerepelnek a felmérésben, azokról kizárólag az online terjesztők és a kiadók tudnak, utóbbiak pedig csak a legritkább esetben (legtöbbször bombasiker alkalmával) adnak ki hivatalos eladási számokat. A dobozos játékok piacáról egyébként elmondható, hogy folyamatosan zsugorodik: míg 2012 márciusában 1,1 milliárd dollárt termeltek a videojátékok, addig idén ez az összeg csupán 992,5 millió dollár, azaz még az egymilliárdos határt sem éri el. Ugyanez a helyzet a hardvereladások terén is, csak épp még drasztikusabban: 32%-os visszaesés tapasztalható, részben a nextgen konzolok idei érkezése miatt, és persze ebbe a negatív tendenciába is belelóg a véget nem érő gazdasági válság lába.

Mindez persze a 2K Gamest nem igazán zavarja, sőt, élvezi, hogy a BioShock: Infinite a megjelenése óta folyamatosan az amerikai toplista élén áll. A játék a briteknél is tarolt, még a rendíthetetlen FIFA 13-at is maga mögé utasította.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!