• 2023 elején kezdődhet a Különösen veszélyes bűnözők 2 forgatása
  • A Végjáték rendezői 007-es jellegű kémthrillert készítenek Ryan Gosling főszereplésével
  • Már forog a Tőrbe ejtve 2

A Netflix sem akar kimaradni korunk legbiztosabb filmes üzleti modelljéből, a franchise-építésből. Noha sokan fanyalogtak, amikor tömérdek pénzért felvásárolták a Universal elől Rawson Marshall Thurber Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice) című forgatókönyvét, amiből három sztárgázsi lekötésével készítettek látványos akcióvígjátékot, számításuk végül bevált. A Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Gal Gadot főszereplésével készült opusz a szolgáltató egyik legnagyobb sikere lett, a Deadline értesülése szerint pedig máris dolgoznak a folytatáson.

Az eredeti történet szerint a Szikla FBI-ügynök karaktere ered egy utolérhetetlennek tűnő tolvajnő nyomába, akciójába pedig vádalku révén beszervezi a Reynolds alakította profi bűnözőt is. A hírek alapján Thurber elkezdte írni a második rész forgatókönyvét, amiben visszatér az eredeti trió, a forgatás pedig 2023 elején kezdődhet.

aaaabbr-nsp2yb60vn2kh-t2q0watmby8xnlvrdamj-ogkxkqtdi-frpa7snlrnat0emyb-kiah3-aj9ngy2mhaeni-ul.jpg
(A kép forrása: Netflix)

Fontos fordulópont lehet ez, hiszen mostantól a Netflix is magabiztosabban fog lecsapni olyan blockbuster jellegű, akár több részes szériákra, mint a Különösen veszélyes bűnözők. Jelenleg a szolgáltató égisze alatt készül a Tőrbe ejtve második és harmadik része, illetve a The Gray Man című James Bond-típusú nemzetközi kémtörténet. Utóbbit a Bosszúállók: Végjáték rendező párosa, Joe és Anthony Russo jegyzi, a főszereplőket Ryan Gosling és Chris Evans alakítják.