• A Netflix amerikai közegben gondolja újra A rajtaütés c. 2011-es akcióthrillert
  • Michael Bay (ArmageddonTransformersés Patrick Hughes (A feláldozhatók 3) rendezi a filmet
  • Elitkommandósok próbálnak lefülelni egy drogbárót

Sokan emlékezhetnek Gareth Evans 2011-es váratlan sikert arató akciófilmjére, A rajtaütésre. A sötét tónusú alkotásban egy elitkommandó próbál betörni a rendfenntartók számára is tiltott zónaként elkönyvelt jakartai nyomornegyedbe, hogy elfogjon egy drogbárót. Hőseink azonban ott ragadnak a menedékház hetedik emeletén, míg a maffiavezér emberei rájuk vadásznak. A fő kérdés az marad az osztag számára, hogy egyáltalán kijut-e a veszélyes metropoliszból.

Evans munkáját most a Netflix gondolja újra, értesült a Deadline. Patrick Hughes (A feláldozhatók 3, Sokkal több mint testőr 1-2) és a színészből íróvá avanzsáló James Beaufort dolgozik a forgatókönyvön, amiből előbbi és – a hamarosan egy klasszikus dán thriller amerikai felújításával jelentkező – Michael Bay (Armageddon, Transformers) készít majd mozgóképet.

Az újragondolt történet, ami szintén a The Raid cím alatt készül, Philadelphia kábítószerrel tömött Badlands-ében játszódik. Az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal, vagyis a DEA titkos munkacsoportja igyekszik kartellinformátorokon keresztül lefülelni a megfoghatatlannak tűnő gengszterkirályfit. Egyelőre nem érkezett információ a színészgárdáról.

mv5bzwyymgrizjytmzkwmi00zdg0lwjimdktywm4nwu0mmmzotnjxkeyxkfqcgdeqxvynzi1nzmxnzmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)