Dominic Cooper (Amerika kapitány: Az első bosszúálló, Amerika kapitány: A tél katonája), a Warcraft film egyik szereplője nem éppen lelkesen beszélt a CVG-nek adott interjújában a forgatás körülményeiről. A már amúgy is hosszas huzavona után elindult kamerák kereszttüzében ugyanis rá kellett ébredniük, hogy hatalmas rajongói nyomás nehezedik rájuk.

„Ijesztő, hiszen ez egy speciális, évek óta létező világ, és vannak emberek, akik többet élnek benne, mint a valóságban. Mindez azt jelenti, hogy nekik határozott elképzeléseik vannak a dolgok kinézetéről, a karakterekről, az elméjükben már megvan, ki kicsoda, mit akar. És elég nagy nyomást jelent a megfelelni vágyás ezen embereknek.”

Az biztos, hogy még nem készült olyan videojáték-adaptáció, amit ekkora figyelem, ennyi várakozás – és előkészület – előzött volna meg, mint a Warcraftot, így a készítőknek nagyon oda kell tenniük magukat, ha sikeresek akarnak lenni. És akkor még csak a szőrös szívű rajongókról van szó, a mezei mozilátogatókról szó sem esett, márpedig egy ilyen léptékű film sikeréhez ők is kellenek.