A 612 Games azt a célt tűzte ki maga elé a májusban bejelentett Wild West Online-nal, hogy létrehoz egy MMO játékot, ami megadja azt a lehetőséget a PC-seknek, amit a konzolokon a Red Dead Redemption szolgáltat: elmerülhetnek a vadnyugat világában. Nos, törekvéseik talán nem hiábavalóak, legalábbis az ígéretek szerint.

A Wild West Online ugyanis meglehetősen érdekes koncepciót követ: lényegében az egyetlen célunk a játékban az, hogy megéljünk a vadnyugaton. Saját bandánkkal akarunk postakocsikat fosztogatni vagy bankokat rabolni? Semmi akadálya! Esetleg a törvényt akarjuk szolgálni? Azt is lehet! És hopp, az egyik csapat máris a másik ellen van, csak itt nem NPC-k üldözik a bűnözőket, hanem valódi játékosok.

A most kikerült gampelay-videót a Polygonnak köszönhetjük, nekik is volt lehetőségük belenézniük az egyelőre alfa változatban leledző Wild West Online-ba. A látottak ígéretesek, bár természetesen még bőven van hová fejlődni, hiszen például a városok meglehetősen élettelenek, még kis porfészkekhez képest is.