• Kiszivárgott néhány kép és egy videó a Witcher-sorozatból
  • A kiszivárgott anyagon a nilfgaardiak páncéljában lévő statiszták szerepelnek
  • A szériát Magyarországon forgatták

Azt eddig is tudtuk, hogy a Netflix nem a CD Projekt RED Witcher-játékait, hanem Andrzej Sapkowski Vaják-könyveit veszi alapul az élőszereplős sorozathoz, így ugyanazt várni a tévén, mint képernyőn, a csalódáshoz vezető út. Hogy ez mennyire jó vagy rossz, az vitatható, ugyanakkor most például az az érzésem, hogy a Netflix kicsit mellé nyúlt.

A Redanian Intelligence nevű rajongói portál hozta le azt a videót és képeket, amiket magyar statiszták készítettek el, és nilfgaardi páncélban feszítenek. A páncél azonban sok mindennek tűnik, csak páncélnak nem. Sőt inkább egy sci-fi filmbe illő idegen védőfelszerelés képzetét keltik – nekem konkrétan a David Lynch rendezte Dűne jutott eszembe.

nilfgaardian-armor-netflix-series.jpg

Igaz, a könyvekben túl sok szó nem esik a Feketék páncéljáról, csupán annyi, hogy a színe fekete, és a tisztek tollas sisakot viselnek. De érzésem szerint még ezzel együtt is jobban festene egy páncél jellegű páncél, semmint egy ilyen fura, fakéreg-mintás maskara. Persze ítéletet még semmiképpen sem szabad most mondani, hiszen másképpen festenek a dolgok egy utómunkálatokon átesett, profi felvételen, mint egy mobiltelefon kamerájával készült amatőr videón.

nilfgaardian-armor-witcher-3-netflix-series.jpg