A Wolfenstein: Youngblood két nagyobb dologban is szakít az előző epizódok, főleg a The New Order és a The New Colossus hagyományaival. Egyrészt, eme játék történetét már nem csak egymagunkban, de egy ismerősünkkel párban is végigvihetjük, hiszen B. J. Blazkowicz mindkét lánya irányítható lesz – de ha szólóban nyomjuk, a másik leányzó akkor sem szívódik fel.

A másik, hogy a Youngblood felhagy a lineáris történetvezetéssel, a pályák inkább a Dishonored és a Prey nagyobb, nyitott területeire fognak hajazni, a küldetések pedig több irányból is végrehajthatóak.

Jerk Gustafsson, a MachineGames ügyvezető igazgatója szerint a nyitottabb megközelítésnek hála sokkal tartalmasabb játékot tudtak összehozni, mint amilyen a The New Colossus volt, mindezt rövidebb idő alatt. A gyors elkészítés viszont pont az előző játéknak köszönhető, mert az ott alkalmazott technikákat használták, igaz, kicsit feljavítva.

A Wolfenstein: Youngblood tehát tartalmasabb játék lesz, az elmondottak szerint 25-30 órát ölhetünk bele. Az érdekesség az, hogy a történet még így is rövidebb lesz, mint a korábbi részeké, ugyanakkor azt több küldetéssel mesélik el, és a szabadabb mozgási lehetőség szintén megnyújtja a játékidőt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!