Az "X-emberek" olyan mutánsok, akik genetikai úton eltérnek a megszokott embertől, ezáltal különleges képességek birtokába juttatva testüket, legyen szó telekinetikus erőről, esetlegesen mágneses hatalomról vagy regenerálódásról. Ezekből a képességekből számtalan létezik, de a sors James Howlet számára a regenerálódás erejét és csontkarmokat adott. James Howlet pedig az eredeti neve 'Farkas'-nak. Igen ám, de a család két sarjat nemzett, így testvére is ott lesz, akit későbbiekben csak Kardfog néven ismerhetünk. Eleinte minden úgy indul, hogy Rozsomák és testvére részt vesznek számtalan történelmi háborúban, de valamivel később egy különleges csapatba verődnek. Vezetőjük pedig nem más, mint Stryker lesz. Néhány akció után viszont Victor (Logan testvére) átértelmezi a lét fogalmát és könyörtelenül elkezd gyilkolni. Pár évvel később, miután a csapat feloszlott, újra felbukkan, hogy pontot tegyen ő és Logan kapcsolatára. Egy szörnyű fordulatnak köszönhetően Rozsomák újra találkozik Strykerrel, aki felajánlja neki az elpusztíthatatlanság erejét Kardfog ellen, ő pedig kényszerből, de elfogadja, mit sem sejtve Stryker igazi tervéről. Rövidesen, miután sikerült túlélnie az adamantium csontvázába való épülését, meghallja, mit is tervez Stryker valójában.

A történet szerint itt fog leginkább különválni a mozi a játékadaptációtól. Míg a filmnél elmenekül, addig a játékban ádáz harcot folytat a támaszponton, ahol a labor is található. És ha már harc, említik, hogy Wolverine-nek van egy ösztönös állati énje, aki könyörtelen és megállíthatatlan. Belőle csak egy kicsi ízelítőt kaphatunk a filmben, azonban a játék tömény állati gyilkolászással van teli, nem hiába kapott 18+ besorolást. Persze maga a gyilok száma nem elég indok a legmagasabb korhatár kiszabásához, itt vannak még a legbrutálisabb, legembertelenebb csonkítások, no meg néhány pofás kis átvezető is.

Úgy látszik, mostanában divat lett az RPG elemek beültetése játékokba, a Wolverine-nél is kapunk XP-rendszert, kisebb skill-fát, megszerezhető bónuszokat is. A játékban a betöltőképernyő sorra nyomatja nekünk az információkat Wolverine-ről; például tudtátok, hogy az ő karaktere először a '70-es években megjelent 'The Incredible Hulk' képregényben tűnt fel? Vagy hogy az egyik legjobban megformált képregénykarakter címét viseli? Összességében az X-Men széria egyik legkarizmatikusabb személyét feldolgozó film és játék nálam nagyot ütött, mind történet (film), mind pedig akció (játék) szempontjából. Gratulálok a Raven Software-nek, mert ha nem is annyira ütős játékot hoztak össze, mint várható volt, mégis szórakozás szempontjából nálam vitte a prímet.