Úgy néz ki, hogy a World of Warcraft legutóbbi kiegészítője, a Dragonflight, szakít a régi hagyományokkal, a korábban megszokott fél év helyett ugyanis most már 2-3 havonta fognak érkezni az újítások. A játékosok ugyan eléggé megosztottak a dologgal kapcsolatban, az mindenesetre dicséretre méltó, hogy a Blizzard próbálja fenntartani a folyamatos érdeklődést a program iránt. Januárban, a 10.0.5-ös javítás képében már kaptunk egy kisebb tartalmi frissítést, most pedig itt a 10.0.7-es verziószám, ami sokkal nagyobbra sikerült, mint elődje, így ezekkel az új funkciókkal remélhetőleg kihúzzuk addig, amíg meg nem jelenik a következő, 10.1-es mérföldkő.

A legfontosabb újítások

  • Új maximális szintű terület, ami a The Forbidden Reach (Tiltott Övezet) nevet viseli. Hozzá kell azonban tennünk, hogy ez a zóna azért nem teljesen ismeretlen a rajongóknak, a Dracthyr karaktert indítók számára ugyanis már a Shadowlands idején bemutatkozott. Most azonban már Azeroth összes hősének elérhető a hely, ráadásul tennivaló is akad benne bőven.
  • Ork/Human Heritage Armor. Mostantól egy küldetéssorozat teljesítése során sikeresen megkaparinthatjuk az orkoknak és az embereknek szánt specifikus Heritage Armor különböző variációit.
  • Megújult RAF (Recruit a Friend) rendszer. Ha egy barátunkat meghívjuk Azeroth világába, és bajtársunk előfizet a játékra, akkor cserébe új jutalmakat kapunk.
  • A Monkok új fajokat fogadtak be körükbe, így már a Worgenek, Goblinok és a Lightforged Draenei-ok is képesek a szerzetesek útjain járni.

monk.png

Visszatérés The Forbidden Reach földjére

Raszageth (a Vault of Incarnates utolsó ellensége) legyőzése után természetesen nem hárultak el az Azeroth-ot érintő fenyegetések, ugyanis egy még nagyobb probléma ütötte fel a fejét. A Vault of Incarnates záró képsoraiban Kalecgos és Khadgar segítségével épphogy csak meg tudtunk menekülni Raszageth kiszabadult primalista sárkánytársai elől. A három új sárkányról pedig mindössze csak annyit tudunk, hogy van egy humanoidszerű, elementál formájuk is, amivel Raszageth nem rendelkezett. A kiszabadulásuk után egyből a The Forbidden Reach felé veszik az irányt, hogy megszerezzék Neltharion örökségét, amivel hatalmas erőre tehetnek szert. Ezen fenyegetés miatt nem marad tehát más lehetőség, mint Azeroth lakosainak is hozzáférést biztosítani a sziget rejtelmeihez.  Az új, maximális szintű terület éppen ezért mindenki számára elérhetővé vált, ami rengeteg újdonságot tartogat a játékosok számára. A zónát már csak azért is érdemes meglátogatni, mert itt található annak lelke, a Zskera Vault.

forbidden-reach.jpg

Zskera Vault

A Vaultot a Morqut sziget északi részén, egy portálon keresztül érhetjük el, és pár bevezető küldetés teljesítése után tudunk csak belépni. Az új helyszín belsejében négy emeletet találunk, az első emeleten öt, míg a többi szinten összesen nyolc ajtó helyezkedik el. Ezeket a zónában lévő különböző feladatok (elszórt ládák kinyitása, ilyen-olyan lények megölése, különféle eseményekben való részvétel) teljesítése után kapott kulcsokkal nyithatjuk ki, mögöttük pedig tárgyakat, hátasokat és egyéb csecsebecséket találhatunk. Ez az újítás egy igazi csemege azoknak a gyűjtögető életmódot folytató játékosoknak, akik minden apró kis tárgyat be akarnak szerezni a programban.

vault.jpg

Az első látogatásunk során rögtön belebotlunk egy földön fekvő gyűrűbe (Unusual Ring), ami egy küldetést is tartogat, ugyanis ha visszavisszük Morqut sziget kicsi falujába, akkor megkapjuk a patch legfontosabb tárgyát, az Onyx Annulet elnevezésű gyűrűt. Az ékszert aztán a Primordial kövekkel tudjuk még erősebbé tenni, fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ezek a kövek nem egyenlők a hagyományos Jewelcrafting szakma által létrehozott dolgokkal. További érdekesség, hogy az Annuletből ki tudjuk venni a feleslegessé vált kavicsot, így ha cserére adnánk a fejünket, akkor a régi sem fog elveszni a süllyesztőben, szimplán csak bekerül a hátizsákunkba. A feleslegessé vált darabot így tehát örökre megtarthatjuk, de akár be is olvaszthatjuk, hogy a kapott nyersanyagokból új Primordial köveket tudjunk készíteni.

Human Heritage Armor

Ez a küldetéssorozat 50-es szinten indul, a Heritage Armor pedig három változatban is beszerezhető, így a játékosok alaposan kibővíthetik a gyűjteményüket. A három verzió egyébként egy klasszikus kék és arany páncél, piros és szürke köpeny (klasszikus emberi stílusú sisakkal), valamint egy zöld bőrruhás páncél. Az „An Urgent Matter” (Sürgős Ügy) elnevezésű küldetést Matthias Shaw mester adja, a misszió keretében pedig egy nyomozásban kell segédkeznünk, melynek története nagyon régre, Stormwind sötét múltjába nyúlik vissza.

human-heritage.jpg

Ork Heritage Armor

Szintén három változatban tehetjük rá a kezünket horda oldalon beszerezhető Ork Heritage Armorra. Mindegyik variáns vállán egy hatalmas koponya helyezkedik el, és természetesen színek terén is különböznek egymástól az egyes modellek. Az előzőhöz hasonlóan ez a küldetéssorozat is 50-es szinten kezdődik, és Eitriggnek kell segítenünk, hogy visszaállítsunk egy régi, Draenor korabeli ősi hagyományt.

orc-heritage.jpg

Winterpelt Furbolg frakció

A frissítés egy új frakciót is hozott a játékba, mellyel a reputáció növelésével tudjuk szorosabbra fűzni a barátságunkat. A probléma csupán az, hogy a tagjai egy olyan nyelvet (Winterpelt Furbolg) beszélnek, amit kezdetben nem tudunk értelmezni, ennek orvoslásához pedig különböző küldetéseken át vezet az út.

winterpelt.png

Baine Bloodhoof kalandja

Baine Bloodhoof neve ismerős lehet mind a hordás, mind a szövetséges játékosoknak, ő ugyanis nem más, mint Cairne Bloodhof fia, a taurenek és Thunder Bluff jelenlegi vezetője. Baine karaktere nem csak a csatamezőkön szerzett tapasztalata miatt jelentős, hiszen a diplomáciai képességei is kiemelkedők a Warcraft történetében, éppen ezért várható volt, hogy a Dragonflight során is szerepet fog kapni. A 10.0.7-ben pedig el is kezdődik az új kalandja, méghozzá az Ohn’ahran síkságon.

baine.png

A küldetéssorozat egyébként a Sárkány Sziget (Dragon Isles) fővárosában, Valdrakkenben indul, méghozzá Mayla megbízásával. A karakter megkér minket, hogy látogassunk el Ohn’ahran területére, és keressük fel Baine-t, akiről már régóta nem hallott semmit, és nagyon aggódik, hogy valami baj történhetett vele, miközben egy eltűnt tauren csoport után kutatott.

Sárkánylovaglás

Az új patch a nagy sikert aratott Dragonriding adta lehetőségeket is kibővíti. Forbidden Reach területén összesen nyolc új Dragonriding Glyph érhető el, aminek köszönhetően két új képességgel bővül szeretett sárkányunk repertoárja. Továbbá számos új (szám szerint 16) kinézeti módosítás is összegyűjthető kedvencünk részére, emellett hat új verseny is várja a sebesség megszállottjait. Ezeket a kihívásokat a jól ismert nehézségi szinteken tudjuk teljesíteni, tehát normál, nehezített és fordított menetirányban is.  

dragonrace.jpg

A frakció küldöttjei

Morqut szigetén napi szinten ki tudunk választani egy küldöncöt a négy fő frakció (Valdrakken, Centaur, Tuskarr, Dragonscale) közül, aki plusz 10% reputáció mennyiséget biztosít nekünk a küldetések teljesítése után. Akik tehát hiányban szenvednek, azoknak mindenképpen érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

fraction.png

Egyéb apróságok

  • A Battle for Azeroth kiegészítő zónáiban már nem szükséges a Pathfinder Achievement elérése ahhoz, hogy repülni tudjunk
  • Új hajszínek az orkoknak és az embereknek
  • The Forbidden Reach területén új Pet Battle lehetőségek (Új Battle Master, petek, achievementek)
  • A felhasználói felületen számos ikon került lecserélésre, és néhány bugot is javítottak
  • PVP és PVE egyensúly javítások
  • PVE területen a Paladin osztály teljes átdolgozást kapott

dragonflight-roadmap.jpg

A Dragonflight jövője

Eléggé úgy tűnik, hogy a fejlesztőknek határozott elképzeléseik vannak a Dragonflighttal kapcsolatban. Már zajlik a következő frissítés fejlesztése, ami a 10.1 sorszámot fogja viselni, az pedig már most biztosra vehető, hogy kapni fogunk egy teljesen új zónát (Zaralek Cavern), új raidet (Aberrus, The Shadowed Crucible), valamint egy új PVP és Mythic+ szezont. A tapaszra ráadásul már nem is kell olyan sokat várni, a tervek szerint ugyanis még a nyári időszakot megelőzően élesíteni fogják az új kalandokat Azeroth hősei számára. Mi természetesen kíváncsian várjuk a folytatást!