A Microsoft bejelentette, hogy 2014 szeptemberében 26 új országban válik elérhetővé az Xbox One, köztük Magyarországon is. További részletek nem ismertek, így sem napra pontos dátum, sem ajánlott végfelhasználói ár nincs. Igaz, Larry Hyrb szerint április végén további információk kerülnek napvilágra a konzol világpremierjével kapcsolatban.

Az Xbox One eredetileg 2013 novemberében startolt el, de már tavaly nyáron biztos volt, hogy sok országban nem lesz hivatalosan támogatott, mert gondok adódtak a gép lokalizálásával. Persze a konzol ennek ellenére Magyarországon is kapható, és működik is, noha az internetes funkciók többsége nem elérhető.

A szeptemberben csatlakozó országok egyébként a következők: Argentína, Belgium, Chile, Kolumbia, Csehország, Dánia, Finnország, Görögország, Magyarország, India, Izrael, Japán, Dél-Korea, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Szlovákia, Dél-afrikai Köztársaság, Svédország, Svájc, Törökország, Egyesült Arab Emírségek.

Xbox One