Ha még nem hallottál volna a játékról (szégyelld magad) akkor a fenti anyagokat ajánljuk figyelmedbe. Itt és most dióhéjban csak annyit mondanánk, hogy az XCOM 2 a rendkívül sikeres XCOM folytatása, mely meglepő módon az X-COM szellemi örököse, vagy talán rebootja inkább, bár számos ponton szakít a kilencvenes évek egyik nagyájújának hagyományaival.

Akad, aki azt mondja, hogy egyszerűsítettek rajta, van aki szerint csupán modernizálva lett a játékmenet, de abban talán a legsavanyúbb és legpuristább játékosok is egyetérthetnek, hogy kisebb hibái ellenére is egy igen jól sikerült alkotás lett. Ebben nagy szerepet vállal a játék nagyfokú moddolhatósága is, elég ha csak a legnépszerűbb Long War modot említjük.

Mostanra bizonyára mindenki, akit komolyabban érdekelt a játék, már túl van legalább egy végigjátszáson, és bár igazság szerint már februárban el is múlt egy éves a játék, csak nemrég osztotta meg velünk a Firaxis az Ellenállás egy évének megdöbbentő statisztikáit. Magasan a milliókban a veszteségek mindkét oldalon, de nincs ok szégyenkezni.