• 2019-ben bejelentették a Buffy, a vámpírok réme sorozat felújítását
  • A 25. évforduló alkalmából Sarah Michelle Gellar megnevezte lehetséges utódját
  • Szerinte Zendaya lenne ma a legalkalmasabb Buffy szerepére

A kilencvenes évek emlékezetes sorozata volt a hét évadon keresztül futott Buffy, a vámpírok réme. Az 1997-ben útjára indított széria idén ünnepli huszonöt éves évfordulóját, aminek apropóján felmerült a folytatás lehetősége. Ha a Roswellre vagy a Sabrinára gondolunk, nem is tűnik rossz elképzelésnek a produkció modern köntösben való újragondolása.

Az egykori címszereplő Sarah Michelle Gellart immár nehéz elképzelni a tinilány bőrében. A Kegyetlen játékok és a Tudom, mit tettél tavaly nyáron színésznője (aki egyébként a Sikoly 2-ben is feltűnt) ugyanakkor megnevezte, hogy szerinte ki lenne a legalkalmasabb Buffy szerepére. „Én Zendayára szavazok” – mondta Evan Ross Katznak, a sorozat popkulturális jelentőségét feltáró friss kötet szerzőjének.

bsdvnbddoiebnevtelen.jpg
(A kép forrása: Screen Rant)

Az Eufória, a Malcolm és Marie, illetve a Pókember-trilógia hősnőjét eddig leginkább borongós, szenvedős vagy épp kislányos szerepekben láthattuk, visszatérő karaktere talán nem áll olyan távol Buffyétól. A klasszikus történet szerint egy misztikus hatalom birtokába jutó lány Vadásszá válik, hogy megvédje az emberiséget a vámpíroktól és más démonoktól.

gettyimages-1158540410.jpg
(A kép forrása: Marie Claire)

Zendaya egyébként hamarosan a Dűne 2-ben és Luca Guadagnino (Szólíts a neveden, Sóhajok) tini sportfilmjében szerepel majd, illetve sajtóértesülések szerint csatlakozott Coppola Megalopolis című grandiózus sci-fijének stábjához. Ti szívesen látnátok őt az újragondolt Buffy sorozat főszereplőjeként? Bizakodásra dhat okot, hogy 2019-ben egyszer már hivatalosan bejelentették a remake-et.