A HAL Laboratory feneketlen bendőjű, imádnivaló rózsaszín pufókja idén ünnepelte kerek 30. évfordulóját , melynek alkalmából megkapta első teljesen 3D-s játékát is a Kirby and the Forgotten Land személyében. A stúdió ráadásként nemrég egy újabb, bár utóbbinál jóval kisebb hangvételű kalanddal örvendeztette meg a rajongókat, amiben nem meglepő módon ismét a féktelen habzsolásé a főszerep.

Úgy szeretlek, mind megeszlek

A Kirby's Dream Buffet felvezetéseként az éppen egy ínycsiklandó torta felfalására készülő Kirby váratlanul összezsugorodik, azonban ez nem szegi kedvét, hiszen így minden finomság óriásira nő körülötte. A falatozásban azonban vetélytársakra is lel, így megindul a nagy verseny az eprekért és más édes csemegékért. A HAL Laboratory újdonsága gyakorlatilag egy étvágygerjesztő partijáték, amiben a MI vezérelte riválisokkal, vagy akár más játékosokkal – lokálisan vagy online – versengve, különböző játékmódokban kell mindenkinél jobban megtömnünk kis hősünk pocakját.

Ugyan a játékmódok eltérnek, de célunk alapvetően ugyanaz: minél több utunkba akadó epret és más pontot érő finomságot bekebelezni, hogy súlyunkkal a futam végén végül mi zúzzuk szét a döntőbíróként szolgáló szerencsétlen mérleget. A győzelemhez ezúttal tényleg nincs más dolgunk, mint kellő ügyességgel görgetni a labdává gömbölyödött Kirby-t, a szerteágazó útvonalak és akadályok közepette, valamint a szűkös arénákban. A játékból persze nem maradhattak ki a különleges képességek sem, amikre ezúttal nem ellenfelek felfalásával tehetünk szert, hanem a pályákon elszórva találhatunk rájuk. A körülményekből adódóan azonban ezúttal nem a sorozatból ismerős átváltozások köszönnek vissza, hanem kifejezetten az aktuális kihívásokhoz passzoló új alakok, melyekkel többek között zseléként kerülhetjük el a bajt, egy tábla kemény csokiként okozhatunk földrengést, habos süteményként pörögve gyűjthetjük be a közeli epreket, vagy épp tűzgolyóként száguldva üthetjük ki versenytársainkat.

Édes élet

Játékmódok tekintetében benevezhetünk egy több számból álló kvázi bajnokságra, de akár csupán egy-egy versenyre, minijátékra vagy battle royale összecsapásra is, ha csak egy gyors meccsre lenne időnk. A Kirby's Dream Buffet látványban egyébként igazán étvágygerjesztőre sikerült, a legkülönbözőbb sütikből, kekszekből, zselékből, feltétekből és más finomságokból álló pályáival, és ugyan ebben a tekintetben abszolút visszaadja a sorozat szeretnivaló báját, maga a játékélmény azonban már sajnos teljesen más tészta.

A Kirby's Dream Buffet alapvetően aranyos és a maga módján szórakoztató, viszont elég hamar ellaposodnak habos-babos összecsapásai. Hiába a kreatív körítés, gyakorlatilag minden módban az eprekre kell hajtanunk, és a pályák ugyan látványosak, de nem túl változatosak, és az irányítás sem mindig tökéletes. Ráadásul túl sok motiváció sincs a visszatérésre a fokozatosan megnyitható újabb arénákon, a központi felületen csúcsosodó tortára helyezhető díszeken, valamint Kirby újabb színvarációin és kosztümjein kívül. A rajongóknak talán megérhet egy próbát, és társaságban nyilván valamelyest szórakoztatóbb, de ügyességi partijátéként érdemes inkább mást elővenni, vagy egy kis szóló/online mókára vágyva pár körre beröffenteni a Fall Guys-t.