Ne félj a nehézségtől

Bár már az előző epizód sem okozott különösebb idegeskedést a nehézségi fokok alsóbb felén, ez a folytatásra határozottan igaz. Nem tudni, miért, de a Normal fokozat szinte teljesen mentes a kihívástól: vígan, szinte sérülés nélkül lehet boldogulni akár olyan területeken is, ahol négy-öt, vagy ennél is több szinttel előrébb járó ellenfelek vannak. Ha jót akarsz magadnak, veteránon kezdesz!

Próbáld ki a kasztokat!

Elsőre ugyan kevésnek tűnhet, hogy alig négy kasztból lehet választani a Torchlight II-ben, de a szám megtévesztő lehet, hiszen a karakterek teljesen lefedik az összes játékstílust, így mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Az se baj, ha valaki elsőre nem tetszik: már az első fejezetben, egy óra alatt úgyis kiderül, ha nincs szerelem az újdonsült frigyben. Sebaj: bármikor indítható új karakter!

Jól válassz kisállatot

Az első karakter létrehozásánál előfordulhat, hogy a pet kiválasztására már nem jut vagy idő vagy kedv, de kár lenne elsietni a döntést. Mivel a Torchlight egy meglehetősen hosszú kaland, a hű állat pedig végig ott lesz a lábadnál, ezért gondold meg alaposan, milyen fajtát is szeretnél, nehogy órák után jöjj rá, hogy nem tetszik a jószág, akkor ugyanis már késő lesz -- ez egy életre szóló döntés!

Ne tartogasd a köveket

A socketelés művészete, vagyis a drágakövek fegyverbe, páncélba, erre alkalmas tárgyakba való belerakása nem egy ördöngösség, szó szerint egyetlen kattintás műve. Nagy tévhit viszont, hogy kevés van a kövekből – egy-két óra alatt akár egy teljes inventoryt is meg lehet velük tölteni. Fontos, hogy mibe és mit raksz, de semmiképp se ülj rajtuk sokáig, az utánpótlás folyamatosan érkezik.

Rád várnak a kalmárok

Minden fejezetben, minden nagyobb városban több árus is várja, hogy rájuk zúdítsd a portékád. Vásárolni szinte egyáltalán nem érdemes, egy ellenfél vagy egy láda is sokkal jobb cuccokat fog dobni, mint bármi, amit egy kalmár fel tud kínálni. Scrollokból, potionokból azonban csak náluk lehet megfelelő készletet felhalmozni, így mindig igyekezz degeszre tömni a hátizsákod ezekkel.

Gyűjtsd az aranyat

Hiába tűnnek haszontalannak a kereskedők, az arany mégsem értéktelen: elsősorban az enchantolásnál, vagyis az egyes tárgyak speciális tulajdonságokkal való felruházásánál jön jól, amely a harmadik szinten már több tízezerbe is fájhat. A legtöbb pénzt a történet befejezése, a térképek megvásárlása során lehet eltapsolni, mert még a legolcsóbb is 400-ba kerül.

New Game +

Vége a történetnek, letudtad az extra térképeket is, de még Torchlightoznál? Akkor rád vár a New Game +! Az opció révén a teljesen felfejlesztett karaktereddel vághatsz neki újból a játéknak, keményebb ellenfelekkel, értékesebb loottal találkozva. A legjobb, ha ezt már tényleg ismerősökkel indítod el, elvégre kaszabolni csapatban, összedolgozva a legjobb érzés.