Még tavaly láttam működés közben egy kiállított PSP-t az egyik nagy műszaki áruházban. Valahogy az a fél perc lenyűgözött amit a Most Wanted-ból láttam. Egyszerűen félelmetes volt a kis kézi kütyü, hogy mire volt képes. Így mikor lehetőségünk nyílt rá, egy percig sem haboztunk és beruháztunk.
De mit is tud ez a kis „dlágaság”? Hát amellett, hogy kézi játékmasina, bizony hallgathatsz rajta zenét. Nézegetheted képeidet a gyönyörű és hatalmas kijelzőjén. Ha hosszabb utazásra indulsz, a játékok mellett megnézhetsz egy-két filmet is (igaz UMD-s filmet legközelebb talán csak Bécsben kapni hozzá magyar felirattal), melyeket előtte átkonvertálsz az akár 8Gb-os memória kártyára. Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor netezhetsz is Wi-Fi-n keresztül. Ha pénztárcád engedi csatlakoztass hozzá kamerát és fényképezz, de az egészre a hab az egy GPS vevő, mely nagy segítségedre lehet nyaralás esetén. Tudom, hogy ez egy nyálas, ömlengős reklámszlogennek beillő rizsa volt, de nem tehetek róla. Az igazság az, hogy ez egy elképesztően remek kis cucc. Most már én is úgy gondolom, mint ahogyan már Trey Parker és Matt Stone is világgá kürtölte a South Park egyik epizódjában, hogy „a PSP Isten teremtette”.:)
Ez mind szép és jó, de az egész kakeszt se érne, ha nem lenne hozzá elég erős játékfelhozatal. Márpedig bizony van. Mivel ugye Sony termékről lévén szó, így olyan címek is elérhetők hozzá amikről mi PC-sek csak álmodozunk. Van Formula-1, Mortal Kombat, Street Figter, Burnout, Dragon Ball Z, Crash, God Of War, Metal Gear Solid, Wipeout, Mega Man, Killzone, Final Fantasy... ááááá. Meddig soroljam még?

 

 

 

Ezek mellett megvannak a szokásos nagy best seller címek is mint a Fifa, PES, GTA, Ghost Recon Advanced Warfighter, Medal Of Honor, Harry Potter, Test Drive Unlimited, Prince Of Persia vagy a másik nem nagy kedvence a Sims 2 is. Ezt a felsorolást is folytathatnám egy darabig.

 

 

Ami számomra fontos és nagyon szeretem ezeket a dolgokat, az az, hogy rengeteg minőségi alkalmi játékot, régi játékgyűjteményt vagy felújított klasszikust jelentetnek meg ezen csodára, úgy mint a 7 Wonders-t, Luxor Pharaohs Challenge-et, Puzzle Quest-et, Capcom Puzzle World-öt, Sega Genesis Collection-t, Capcom Classics Collection-t, Capcom Puzzle World-et, EA Replay-t, Activision Hits Remixed-et, Namco Museum Battle Collection-t, Metal Slug Anthology-t, Ultimate Ghosts N Goblins-t, Impossible Mission-t, Space Invaders...



Bizony, rengeteg finomság és akkor még nem is említettem az a számos remekművet amit kifejezetten a PlayStation hordozható verziójára írtak(-nak). Mivel mostanában sokszor veszem a kezembe (nem félreérteni) ha az időm engedi (vagy a PC-met bitorolja valaki), így azt gondoltam, hogy a blogomon keresztül megismertetlek titeket néhány PSP játékkal különböző tesztek formájában. Ha látok érdeklődést ezen írásaimmal kapcsolatosan, akkor nagy valószínűséggel gyakrabban olvashattok majd PSP-s játék teszteket tőlem. A héten elő is rukkolok majd eggyel. Addig is remélem a képek és a beágyazott videok meggyőztek mindenkit. De mára jó éjt mindenkinek.