Eddig nem követtem egyik csatornán se az eseményeket, mert nem voltam kíváncsi arra, hogy álomkonyhákba gyönyörködjek és hallgassam azt, hogy miként fikázzák le egymás vacsoráját. Megjegyzem, hogy most nagyon finoman fejeztem ki magam, mert sokkal durvább dolgokat akartam írni, de sértődés lett volna.

Erre a hétre viszont az RTL-nek sikerült egy remek csapatot válogatni és elhatároztam, hogy megnézem/felveszem a részeket. Ki tudja, lehet, hogy valami jó kis recept lesz és megkérem a barátnőmet, hogy „na azt kéne elkészíteni”. Egyébként ezt azért lépte meg a csatorna, mert nem igen nézték az emberek és a konkurenciával szemben alul maradtak. Na de most fordult a leves kocka, mert valami frenetikust alkotott a kis csapat. Név szerint:
Marsi Anikó
Szőke András
Horváth Éva
Ördög Nóra
Bárdosi Sándor

Szőke kapitány alámerül

Két műsorvezető, egy volt szépségkirálynő, egy színész/rendező és egy kiváló sportoló. Azt lehet mondani, hogy kategóriájukban sikeresek, de főzni tudnak-e? Egyedül Szőkéről tudtam, hogy profi módon tud és Horváth Éváról tudta a párom, hogy alaptalanul gyanúsítják azzal, hogy nem csak szép és okos, de a konyhában is megállja a helyét. Micsoda egy „celeb” (okosok így mondják) főzni is tud, nemcsak meztelenül pózolni? Igen tud, mármint az értelmesebbje, mert a másik csatornán bizony Laky Zsuzsi tanúbizonyságot tett arról, hogy semmit nem vág, csak pürésít. A barátnőm dühösen kirohant a szobából és közben olyan mondatokat mondott, hogy „minek ennek ilyen konyha, ha főzni nem tud?” vagy „valaki arra büszke, hogy megkímélt két homárt?” Bizony, megsajnálta a vacsorának valót és még telefonos segítséget is kért ahhoz, hogy mikor hal (de rossz) meg a homár? Pár óra alatt sikerült almás pürét készíteni, amire csak „ilyet már csecsemőkoromban is tudtam, amikor beleültem a cumiba” mondat hagyta el a párom száját. Végül rendelt kaját, bár így bárki megkockáztathatja a benevezést, mert a hülye is tud telefonálni és még büszke is rá?!. Erről azért írtam, hogy lássátok milyen nők alapján ítélik meg és nézik le a normál lányokat. Ezért rossz dolog általánosítani.

Szóval vissza a vacsora csatára. Szavakkal leírhatatlan, amit összehoztak az RTL-en. Marsi Anikó olyan húslevest (pulykanyak leves) készített, nembeszélve Ördög Nóri halász levéről és túrós csuszájáról. Tudnak, és az kell mondanom és odafigyeltek mindenre. Bárdosiból ki nem nézték volna azt a fürj eszencia levest. Ami a legfontosabb, hogy egyedül hozta össze mindenki a vacsit, bár Ördög Nórának a nagyszülők besegítettek, így a holtverseny véleményem szerint nem annyira jogos, mert Szőke András egyedül hozta össze a sok finomságot és még kenyeret is sütött. Elbújhatna a sok pláza cica, mert a rétes olyan volt, hogy megszólal.
A végeredmény pedig a következő lett:
1. (holtversenyben) Szőke András és Ördög Nóri (39 pont)
2. Horváth Éva (37 pont)
3. Bárdosi Sándor (36 pont)
4. Marsi Anikó (35 pont)

A vacsora mellé persze kellett a móka is, amiről Szőke kapitány egész héten gondoskodott. Volt fürdés, bábozás a fürjekkel, zene, tánc és kacagás. Kár, hogy ilyen egyszer volt, mert ezt a csapatot szívesen elnézném még. Regélhetnék még oldalakon keresztül, de a receptek fent vannak a neten, a többit pedig látni kell. Talán a képekből lejön pár poén, kellemes pillanat. A konkurencia pedig elégtelenre vizsgázott, de a Laky Zsuzsis példából kiindulva nem meglepő. Ááá elég is ennyi, mert borzalom. Kiráz a hideg, ha a homárokra gondolok.