Konzol

Pénteken az Európai Bizottság sajtóközleményt adott ki, melyben azt a javaslatot adta a Google-nek, az Apple-nek, és más szoftvercégeknek, hogy "azon játékok esetében, melyeket ingyenesnek hirdetnek, ne vezessék félre az ügyfeleket a valódi, bennefoglalt költségekkel." A Google azonnal közölte, hogy szeptember végéig átírja a Play áruházban kapható "ingyenes" játékok státuszát, egyúttal bevezeti azt a rendszert, hogy minden egyes vásárlás végrehajtásához egyedi megerősítésre lesz szükség a felhasználó részéről. Az Apple ugyanakkor kinyilvánította, hogy különös figyelmet fordít a problémára, azonban konkrét intézkedésről nem ejtettek szót.

A PlayStation-tábor már belekóstolhatott a Destiny bétatesztelésébe, így nekik nem kell magyarázni, hogy miben lehet részük, ám aki Xbox 360 vagy Xbox One konzolon szeretné kipróbálni a játékot, annak még július 23-ig várnia kell. Nos, nekik szól ez a videó, amiben a Bungie végigvezet minket a teszteléssel kapcsolatos tudnivalókon.

Nem olyan rég kapható a Metal Gear Solid: Ground Zeroes, és valamikor érkezik a Phantom Pain is, mely Kodzsima Hideo szerint kétszázszor nagyobb játék lesz, mint az előzmény. A Metal Gear Solid játékok mindig is valóságra reflektáltak, mondta el a japán tervezőzseni a The Guardiannek adott interjújában. A Ground Zeroes egy kubai, amerikai felügyelet alatt álló börtönlétesítményben játszódik, ahol a rabokat rossz körülmények között tartják, akiket Big Bossnak kell kiszabadítania. Mi ennek a valós megfelelője? Hát Guantanamo... "Guantanamo egy olyan dolog volt, amelyet mindenképpen szerepeltetni akartam a játékban. Az amerikai hadsereget a hollywoodi filmekben mind úgy ábrázolják, mint a felszabadító erőt, amely rendet rak a rossz körülmények között lévő országokban. Szeretném ezt a nézőpontot megváltoztatni. Nemcsak ezek a mozik mutathatják be a világpolitikát. A játékaimmal egy másfajta aspektust akarok láttatni." A Phantom Pain a játékos etikai érzéket fogja kihívás elé állítani azáltal, hogy beveti-e az atomtámadást a nukleáris elrettentés céljából.  Ez a téma a sorozatban többször előkerül, válaszul a többi állam támadásaira. "Ez egy fontos kérdés, de ezt csak a játékban tudod megtenni."

Az Activision már kijelentette, hogy a Bungie új játékából, a Destinyből sorozatot akar készíteni, de a stúdió közösségi menedzsere, David Dague kijelentette, hogy "ehhez a jogot ki kell érdemelniük." "Egy nagy, lélegző, csodálatos világot kell létrehoznunk, amelyben a játékosoknak akarniuk kell a folytatást. Meg kell ragadnunk a fantáziájukat, azt kell elérnünk, hogy újabb és újabb kérdések foglalkoztassák őket, amíg elérnek a történet végére. A tízéves elkötelezettségünk a Destiny iránt egy picit ijesztő lehet a játékosoknak, de ez egyúttal mást jelent a befektetőknek is. Olyan ez, mint az első randevú, egy lépés egy új világba. Ha azt mondjuk valakinek, hogy együtt leszünk a következő tíz évben, akkor mi vagyunk az a fejlesztő, amely magához láncolja az embereket..." Bár a Destiny még meg sem jelent, a Bungie már bejelentette a játék első két kiegészítőjét, The Dark Below és House of the Wolves címen.

Arról már írtunk korábban, hogy Európában előrendelhető a The Last of Us Remastered Bundle, mely egy PS4 konzolt tartalmaz a felújított játékkal együtt, a Sony azonban közölte, hogy Japánban is megjelenik a csomag, méghozzá augusztus 21-én, 48.000 jenes (kb. 108 ezer forint) áron. A konzolról most fénykép is érkezett, sarkában arannyal gravírozva Ellie, Joel, és a játék logója.

the-last-of-us-ps4-konzol.jpg

Új tartalmakat kap a PS3-on ingyenesen játszható Ace Combat: Infinity. Mindenki örülhet, mert a játék egy- és többszemélyes módja is bővül. A szólista módban egy új küldetés lesz elérhető Avalon címmel, amely a pilóták készségeit és reflexeit teszi próbára, ugyanis egy alagútban kell elnavigálni a vadászgépeket. Az alagút egy gáthoz vezet, melynél egy hatalmas összecsapásban fog kiderülni, ki a legjobb pilóta. A kooperatív multiplayer módban pedig a lehető legjobb csapatot kell összeállítani egy új misszióban, hogy elpusztítsuk a támadó földi célpontokat, miközben a levegőben is lesznek ellenségek.

Az App Annie nevű blog, mely digitális áruházak letöltési adatait vizsgálja és elemzi 150 országra kiterjedően, közzétette legfrissebb adatait. Az elemzésből kiderül, hogy a Google Play áruházat használók, vagyis az Android alapú készülékek tulajdonosai sokkal több alkalmazást töltenek le, ugyanakkor bevétel szempontjából egyértelműen az Apple Store-ja vezet. Az már sajnos nem derült, hogy ez a bevétel teljes árú programok megvásárlásából, vagy alkalmazásokon belüli tranzakciókból adódik. Azt azonban tudni lehet, hogy az Apple bevételeinek nagy részét Japánból és Kínából szedte össze, de a sikerben nagy része van a török, tajvani, és kuvaiti lakosok költekező kedvének is.

Így nézett volna ki a The Last of Us, ha PSX-re jelenik meg…

the-last-of-us-psx.jpg

Ez lesz a Kingdom Hearts Japánban megjelenő gyűjtői kiadása. 

kingdom-hearts-1-5-and-2-5-collectors-pack-1.jpg

Októberben akár terepmintás Xbox One kontrollered és headseted is lehet, ugyanis a Microsoft piacra dobja az Armed Forces Edition perifériákat. A kontroller 65 dollár lesz, a headset pedig 90 dollár. Így néznek ki.

xbox-one-camo.jpg

A The Wolf Among Us szezonjának fináléja után a Telltale Games fontosnak érezte, hogy újra felhívja a nagyérdemű figyelmét: Bigby kalandjai dobozos formában meg fognak jelenni PS4, Xbox One, Xbox 360 és PS3 konzolra valamikor idén.

Mostanra már bizonyára mindannyian tudjátok, hogy a következő Thor, vagyis az, aki méltó arra, hogy a Mjolnirt használja, nő lesz, azzal azonban talán már kevesebben vannak tisztában, hogy a karakter akár egy videojátékban is feltűnhet. A szóban forgó játék természetesen a Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes, s noha konkrét tervek nincsenek, a Disney nem tartja kizártnak, hogy ez megtörténjen, a felhasználói bázis 45 százaléka ugyanis az ellenkező nem képviselője, így szem előtt kell tartani az igényeiket.

A NetherRealmtól Ed Boon jelezte, hogy a Mortal Kombat X-ben legalább egy vendégszereplő biztosan lesz, vagyis egy olyan karakter, aki nem része a Mortal Kombat-univerzumnak. Korábban Freddy Krueger tette tiszteletét, így nem elképzelhetetlen, hogy ezen a vonalon haladva egy másik horrorikon, mondjuk Jason Voorhees kap meghívót.

A hét kérdése: van háziállatod?

1 2