Pörög a Disney-Lucas film marketinggépezete, így valószínűleg nem lesz olyan hét december 18-ig, amikor nem lesz valami Star Warsos dolog. De szerencsére a filmek és sorozatok világa nem csak erről szól. Új trailert kapott a A beavatott 3: A hűséges, lesznek zombik, vámpírok, rendőröket gyilkoló rendőrök, az FBI-nak rendőrök után kémkedő rendőrök, életunt szuperhősnők és feledékeny halak. Meg még sok más. Lássuk hát, mivel futhattunk össze a héten, ha filmekről vagy sorozatokról volt szó.

Filmek

Tegnap jött ki a Beavatott-sorozat harmadik részének, A hűségesnek a legújabb trailere. Fogyasszátok egészséggel eme látványos előzetest.

Már csak egy hónap, meg egy csipet van hátra a Star Wars 7. részéig, azaz Az ébredő Erőig, úgyhogy az eleddig viszonylag visszafogott marketinggépezet most már úgy pörög, hogy még a Millennium Falcont is állva hagyja. Rengeteg interjú látott napvilágot, Jeffrey Jacob Abrams beszélt a gyerekkorában magára hagyott Reyről, a kétségek közt gyötrődő Finnről, a tapasztalt, de még mindig laza Hanról, a csalódott, ám tábornokká előléptetett Leiáról, az ambíciózus Huxról, a szteroidon nevelt Halálcsillagra emlékeztető új szuperfegyverről, valamint annak nehézségeiről, hogy ne rejtsék el a filmet, de azért a poénokat se lőjék agyon a marketing puskával. Így a sorra érkező TV spotok bár tartalmaznak újabb jeleneteket, azok lényegében semmi konkrétat nem árulnak el a filmről. Na és akkor most itt a két legújabb spot.

Megérkezett az első trailer a Szenilla nyomában című Pixar-filmhez. A történet a 2003-as, nagy sikerű Némó nyomában folytatása, s ahogy arról a cím és az előzetes árulkodik, ezúttal a rendkívül feledékeny palletás doktorhal, Szenilla lesz a kalandok középpontjában, aki hirtelen emlékezni kezd a családjára. Úgyhogy barátai, Némó és Pizsi segítségével elindul… azaz, elúszik megkeresni őket. Csak hát semmi sem egyszerű, ha a jámbor hal memóriája kihagy.

A múlt héten a nagy kapkodásban jól kifelejtettem az Alice Tükörországban című film trailerét, ezt a hiányt most pótolnám, hátha még nem látta valaki. Plusz megtoldom néhány, a héten kikerült poszterrel is. Az Alice Csodaországban folytatását nem Tim Burton jegyzi, hanem James Bobin (a legtöbb köze az Ali G művekhez van), de – ahogy a posztereken is látható –, több korábbi szereplő is visszatér, például Johnny Depp (Őrült Kalapos) Mia Wasikowska (Alice Kingsleigh), Helena Bonham Carter (Vörös Királynő) és Anne Hathaway (Fehér Királynő), míg a főgonoszt, az Időt Sacha Baron Cohen játssza majd (aki ugye a már említett Ali G-ként ismert).

Alice 1

Alice 2

Alice 3

Alice 4

Alice 5

A Universal élőszereplős filmet készít A kis hableányból. Ariel szerepére már ki is választották Chloë Grace Moretz, akit a Ha/verből ismerhetünk. Az, hogy ő lett a főszereplő némi áldozattal járt: Sofia Coppola kreatív nézeteltérésre hivatkozva felállt a rendezői székből, merthogy ő Maya Thurman-Hawke-ot szerette volna a szerepre. Hogy miért kardoskodott egy olyan lány mellett, aki a filmszakmával kapcsolatban legfeljebb azt mondhatja el magáról, hogy ő Uma Thurman és Ethan Hawke, az jó kérdés.

A Deadline értesülései szerint a Paramount már nézegeti azon színésznők listáját, akik esélyesek lehetnek a Baywatch jól ismert, piros fürdőruháinak felhúzására. A Seth Gordon rendezte, inkább komédiának mintsem komoly mozinak ígérkező filmben már biztos benne lesz Dwayne Johnson és Zac Efron, s melléjük keresik a női tehetségeket. A felmerült nevek a következők: Alexandra Daddario (Törésvonal), Ashley Benson (Hazug csajok társasága), Nina Dobrev (Vámpírnaplók), Alexandra Shipp (X-men: Apokalipszis), Shelley Hennig (Teen Wolf – Farkasbőrben), Bianca Santos (The Duff) és Denyse Tontz (Big Time Rush). Alant a galériában meg is tekinthettek egy-egy képet a jelöltekről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Paramount 2017. január 13-ra halasztotta Chris Wedge (Jégkorszak) Monster Trucks című animációs filmjét. Ezzel párhuzamosan a Péntek 13 rebootot is arrébb tolták, 2017. október 13-ra, ami stílszerűen péntekre esik. A Monster Truck késleltetésével megüresedett 2016. március 18-ra bekerült Mark Osborne A kis herceg című animációs filmje – ezt nálunk már november 5-e óta vetítik –, illetve kiderült, hogy 2019. február 8-án jön a SpongyaBob film harmadik része, és 2019. március 22-én érkezik Dylan Brown mozija, az Amusement Park.

Horrorfilmet készített a Drive rendezője, Nicolas Winding Refn. A Elle Fanning és Keanu Reeves főszereplésével készült film egy olyan hírnévre vágyó lányról szól, aki Los Angelesbe költözve olyan nők közé keveredik, akik a fiatalságára és a vérére pályáznak. A Neon Demon előre láthatólag 2016-ban kerül a mozikba.

Neon Demon

Új trailert kapott az igencsak ígéretesnek tűnő Triple 9, amiben korrupt zsaruk a Kate Winslet vezette orosz maffia zsarolása miatt nagy dobásra szánják el magukat: a város egyik végében figyelemelterelésként megölnek egy rendőrt, hogy aztán a másik felében végrehajthassanak egy nagyszabású rablást. Csakhogy az áldozati bárányul választott rendőr nem hal meg, így a terv lassan dugába dől. A filmben Winslet mellett Woody Harrelson, Casey Affleck, Gal Gadot, Teresa Palmer, Norman Reedus, Aaron Paul, Chiwetel Ejiofor és Anthony Mickie is szerepet kapott.

Magyar premierek november 19-én

  • Az éhezők viadala: A kiválasztott 2. rész
  • Apák és lányaik
  • Blinky Bill: A film
  • Tökmag és Gázolaj
  • Szcientológia, avagy a hit börtöne

Sorozatok

Új trailerrel gazdagodott az Marvel Filmes Univerzum új üdvöskéje, a Jessica Jones. A Krysten Ritter főszereplésével készült sorozat november 20-án rajtol el a NetFlixen, és megtartja a Daredevil sötétebb tónusát.

Trailert és posztert kapott az NBC új krimisorozata, a Shades of Blue. A január 14-én startoló sorozatban Jennifer Lopez és Ray Liotta lesznek a főszereplők. Előbbi egy olyan egyedülálló anyát és rendőrnőt alakít, aki az FBI számára kémkedik a saját kollégái és a főnöke (Liotta) után egy korrupciós ügy kapcsán.

Shades of Blue

Az FX berendelte az American Horror Story hatodik évadát.

Újabb csokor posztert kapott az X-akták. Egyet Mulderről és Scully-ról, egy frankó csoportkép, amin már Skinner igazgató és a Cigarettázó Férfi is szerepel, illetve egy retro stílusú szintén befigyelt.

X-Files

X-Files

X-Files

Te is unod már a zombikat? Nos, akkor ezt a bekezdést ugord át, mert most egy újabb zombisorozatról lesz szó. Az AMC a The Walking Dead és a Fear The Walking Dead mellett egy harmadik élőholtakkal foglalkozó sorozat terveit építgeti, ami az Empire of the Dead című Marvel-képregénysorozaton alapulna. A képregényt George A. Romero zombiatyaúristen és Arthur Suydam rajzoló jegyzik. Amúgy nem ez az első eset, hogy felröppen a sorozat híre, először májusban hallhattunk erről híreket. A történet a manhattani karantén zónában játszódik, és a zombik mellett itt vámpírok is vannak.

Előzetest kapott a Better Call Saul második évada, ami a tervek szerint valamikor 2016 elején kerül a televíziók képernyőjére.

Posztert kapott a január 25-én érkező Lucifer. A történet szerint Lucifer feladja eredeti állását, és Los Angelesbe költözik, ahol egy rendőrnőnek kezd segíteni bűnügyek megoldásában. De persze, mivel elhanyagolja eredeti munkáját, némi földöntúli galiba is jön.

Lucifer

Posztert, trailert és egy videoklipet is kapott a The Last Panthers. A hatrészes krimisorozatban ellopott gyémántok után folyik majd a kutatás. A főbb szerepeket Samantha Morton, John Hurt és Tahar Rahim játssza majd.

The Last Panthers

The Last Panthers