Régóta találgatja már a világ, hogy vajon miféle játékon dolgozik a Bungie, mióta elhagyták a Halo-sorozatot. Bár az sejthető volt, hogy a Destiny című projekt egy FPS-t takar, az IGN egy rakás új információra tette rá a mancsát, köztük egy sor kiszivárgott művészi munkára, melyeket a mellékelt galériában nagyobb felbontásban is megtekinthettek (a vízjelekért elnézést, de hát ugye IGN-exkluzív anyagról van szó).

Destiny Kiszivárgott művészi munkákDestiny Kiszivárgott művészi munkákDestiny Kiszivárgott művészi munkák
Az első infók a játékról egy belső dokumentum alapján

A Destiny egy MMOFPS lesz, melyben a játékosok egy Star Wars méretű és kidolgozottságú univerzumban kalandozhatnak. A történet szerint 700 évvel járunk a jövőben, a Földön már csak egyetlen metropolisz áll, az emberiség pedig a kihalással néz farkasszemet. Egyszerre feltűnik az égen egy gigantikus idegen űrhajó, mint afféle második hold, és jó hosszú ideig gondoskodik az emberek védelméről -- olyan sokáig, hogy a játék idejére már mindenki elfelejtette, kik irányítják és miért. Bár eleinte minden rendben megy, lassacskán távoli bolygók szörnyetegei kezdik ostromolni a várost, így az emberek az úgynevezett lovagok segítségét kérik, akik fajunk utolsó harcos védelmezői. Gondolom, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy mi leszünk eme hősök. A játékmenetben nagy hangsúlyt kap a felfedezés és a szociális érintkezés, szóval ez egy ízig-vérig online shooter lesz, annak ellenére is, hogy 2011-ben a Bungie visszavonta az erről szóló nyilatkozatot.

Előreláthatólag úgy néz ki, hogy Destiny marad a végleges cím, az Activision pedig nagyon bízik a sikerben, hisz nem is egy játékot, hanem komplett franchise-t vásárolt. Az első rész 2013 őszén jelenik meg, majd jön egy 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben -- a kimaradt esztendők folyamán Cometnek nevezett mega-DLC-k érkeznek, nehogy friss tartalom nélkül maradjunk. Ami a platformokat illeti, egyelőre a PS3-as, Xbox 360-as és Xbox 720-as változatok a a biztosak (ne nézzetek, a dokumentumok nevezik így az új Microsoft-féle gépet), de az Activision a PC-s és PS4-es (!) megjelenést sem tartja kizártnak.

Hát, ennyi lenne, amit félig hivatalosan tudni lehet az új Bungie-projektről. Ha lesz valami egyéb infó, természetesen visszatérünk rá!