A március sem hozott mod-cunamit, de azért több friss anyagra futotta az önjelölt alkotóktól, mint négy héttel ezelőtt. Lássuk, mivel kell belrnünk a nyuszi megérkezéséig!

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Kezdjük a tavasz első PC Guru modrovatát egy The Elder Scrolls 5: Skyrimhoz készülő, teljes konverziós moddal! A teljes konverziós mod általában azt jelenti, hogy nem egy-két apróság adódik hozzá az alapjátékhoz, hanem a tartalom nagy része lecserélésre kerül. A fejlesztés alatt lévő The Last Dragon mod esetében átalakul a teljes játékterület, sőt, a történet is. A készítők szerint ellátogathatunk az Oblivionban már megismert Imperial Citybe, az Akaviir szigetekre, és egyéb egzotikus helyekre is.

Habár kiadási dátum nincs, de pár in-game kép és egy videó már elérhető a The Last Dragonról -- ez utóbbi elejét érdemes léptetni, mert a közepéig csak oroszul, vicces, drámainak szánt hangon karattyolnak, semmi érdemlegeset nem mutatva.

A többi jelenetből és a képekből viszont kiderül, hogy tényleg búcsút mondhatunk  Skyrim fagyos világának, ha egyszer megjelenik a The Last Dragon.

A The Elder Scrolls 5: Skyrimhez készült a Player Voicesets című mod is, ami -- nem meglepő módon -- a játékosnak ad hangokat, olyasmiket, amiket az ellenfelek szoktak beszólogatni. Az, hogy a mod milyen készletből válogasson, szabadon beállítható, méghozzá elég felhasználóbarát módon, az Options menüben, a játékon belül. Alapból csak a Skyrimban amúgy is szereplő hangok választhatók, de van lehetőség hozzáadni saját hangokat is, szóval éljen a kreativitás!

Command & Conquer 3: Tiberium Wars

A Command & Conquer 3: Tiberium Warshoz elkészített A New Experience mod szó szerint új perspektívába helyezi a játékot, hiszen lehetőséget ad akár TPS, azaz harmadik személyű nézet használatára is. Mindehhez jó minőségű égbolt-textúra jár, illetve kapunk egy módosított elrendezésű interfészt is, bár ez tényleg nem jelent mást, csak meglévő felület részeinek optimális újrarendezését.

Company of Heroes: Opposing Fronts

A Company of Heroes: Opposing Fronts is kapott egy első világháborús modot, aminek igen hasonló címe van a Napoleon: Total War mellé készült „kollégájához”: készítői The Great War 1918-ra keresztelték. A mod a háború utolsó évére koncentrál, de jelenleg mindössze két nemzet választható, a britek és a németek.

A többi résztvevő a későbbi, 2.0-s verziószámú frissítésben várható, ezek közül a franciákról már megtalálható pár in-game kép. Minden mozgó egység, tehát a katonák és a járművek is, teljesen új modelleket kapnak, ahogy az egy teljes konverziótól elvárható.

A modban helyet kapnak az elmaradhatatlan új skirmish harcterek is, amelyek az egy- és többjátékos módot is támogatják, és persze vannak rajtuk lövészárok-rendszerek is. Továbbá mindkét oldal kapott egyjátékos kampányt, hurrá!

A PC Guru modrovat áprilisban jelentkezik legközelebb, addig is kellemes moddolgatást és fájlmatatást kívánunk!