• A Star Wars 1313-at 2013-ban törölték a LucasArts bezárásakor
  • Állítólag a projekt körül sok probléma volt
  • Az évek során több kép és információ is napvilágot látott a játékról (lásd: kapcsolódó cikkek)

A Star Wars 1313 olyan, mint Obi-Wan Kenobi Erőszellemként a filmekben: évek óta halott, de folyton visszajár, hogy újabb részletet osszon meg a történetről. A Star Wars 1313-at 2013-ban törölte a Disney, miután bezárták a LucasArtsot, mint játékfejlesztő céget, de időről-időre feltűnik egy-egy ember, aki megoszt róla képeket és információkat.

Most is ez történt. Brian Recktenwald olyan játékok környezetét alkotta meg, mint a Star Wars: The Force Unleashed két része, és bizony a 1313 is ott van a portfóliójában. Ezeken a képeken is jól látszik, hogy bizony egy meglehetősen komor, sötét tónusú játékkal lett volna dolgunk, ami inkább hajaz egy Blade Runner filmre, semmint egy Star Warsra – noha a filmek és A klónok háborúja sorozat is meg-megvillantotta a messzi-messzi Galaxis eme sötét csücskét.

A sors fura fintora, hogy a Visceral dolgozott egy Star Wars-játékon, amiről úgy gondoltuk, a 1313 utódja vagy legalábbis szellemi örököse lehet, erre azt a stúdiót is bezárták, s ugyan a projektet nem törölték, de az új fejlesztőcsapat, az EA Vancouver alaposan átdolgozza a programot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!