A film azzal indul,hogy a Grace család (három gyerek és az anya) New Yorkból egy elhagyatott házba költöznek,amit egy öreg hölgytől örököltek ki a szanatóriumban tölti öreg napjait,mert ráfogták,hogy nem épelmélyű.

Még azon az estén,amelyen odaköltöztek elkezdődött a furcsaságok sorozata.A falban kopogásokat hallanak,mintha valaki járna ott,dolgok tűnnek el és furcsa események történnek.Az egyik fiú megtalálja Arthur Siderwick könyvét,amin egy figyelmeztető jelzés áll.De ő mégis kinyitja és elolvassa.Itt kezdődik a baj.

Egy varázslatos világ tárul fel a fiú előtt.Koboldokkal,óriásokkal,tündérekkel,trollokkal és más érdekes lényekkel.

Azthiszem jobb lesz,ha nem mondok el mindent a filmről,legyen csak érdekesség ha szeretnétek megnézni.Én a film mind a 97 percét izgalommal néztem.Nekem nagyon tetszett ez a varázslatos mesebeli világ,és az ahogy az egész történet megvolt csinálva.Nem vagyok félős típus,de néhányszor tényleg rendesen megijedtem,szóval ebben sincs hiány.Nem tudom,hogy a koboldokat,tündéreket és egyéb lényeket,hogyan dolgozták ki ilyen jól,de nagyon vagány lett.


A film nekem nagyon tetszett,de volt ami nem volt épp a legjobb.Ha értékelnem kellene,akkor egy határozott és erős 91%-ot adnék.