Üdv az archívumban,

Ezen blogot azért kezdtem, hogy dokumentáljam gondolataimat bizonyos videojátékokról, ha pedig már leírom akár közzé is teszem, hátha valakit érdekel a véleményem. De kit érdekel az én véleményem? Leginkább azokat, akik szeretnek blogokat, véleményeket olvasni, de lehet hogy senkit, ha pedig senkit nem érdekel, akkor a blogom nem lesz más mint egy archívum saját használatra, ahová a gondolataimat jegyzem fel, mielőtt elfelejteném őket.

És hogy én ki vagyok? Senki fontos. A blog szempontjából csak a videojátékokkal kapcsolatos tapasztalataim számítanak. Elismerem, a magam 20 évével messze nem én vagyok a legtapasztaltabb játékos az interneten, aki blogolásra adta a fejét. Mivel azonban szinte a fél életemet ezekkel a játékokkal töltöttem, most már talán eljutottam arra a szintre, hogy rendesen ki tudjam fejteni, hogy szerintem valami miért, vagy miért nem működik egy játékban.

Célom nem az, hogy egyetérts, hanem az, hogy megérts. Magyarra fordítva: Nem kell, hogy egyetérts velem, de igyekszem úgy leírni a véleményemet, hogy egyértelmű legyen mit, miért gondolok.

Preferenciáimat tekintve csak az alapokat vázolom fel, csak hogy értsük milyen gamer is vagyok. Leginkábbis egyszemélyes játékokkal játszok, a multis címekre mostanra már ráuntam. Nekem fontos az, hogy legyen valamilyen végcélja a játéknak, akármilyen triviális is legyen, ha nincs valami ok, amiért végig kéne küzdenem a játékot, akkor gyorsan ráunok, pont ezért hagynak ma már hidegen a multis játékok. Szeretem a jó történeteket, az érdekes karaktereket és nincs annál jobb, mint amikor a történet végével elkezd pörögni a stáblista, én pedig elégedetten dőlök hátra. Műfajok szerint szinte mindenevő vagyok, de a sport és versenyjátékokat kerülöm, kedvenceim a lopakodós-, akció- és szerepjátékok. Annyit még érdemes megjegyezni, hogy én egy viszonylag türelmes ember vagyok, elég hosszú ideig vagyok hajlandó tűrni, hogy egy játék monoton vagy az időmet vesztegeti, általában olyan hosszú ideig, hogy be is fejezem őket. Így nem feltétlenül az én véleményem a legjobb referenciapont, ha ez alapján akarsz egy hosszabb játékba belefogni.

A bloggal kapcsolatban csak annyit, hogy szabadidő, kreativitás és kedv fügvényében írom, így én magam sem lennék meglepve, ha félúton feladnám, meglátjuk mi lesz belőle.