Történet:
Afrikában járunk, egy kutató orvos, és bérence cipel egy ládát, a ládában pedig egy patkány-majom. A bennszülöttek azonnali hatállyal vissza akarják kapni megátkozott állatukat. Professzorunk gépfegyvert ránt elő és lelő pár törzsit, prof meghal (lekarozzák, lefejezik), a patkány-majom pedig amerikába kerül.
Amerikában adott egy mama kedvence, egy szerelmes nő, és a mama. Szerelmes nő és mama kedvence elmennek az állatkertbe, mama követi őket, mamát megharapja a patkány-majom. Másnapra mama zombi. Mama megharapja az ápolónőt, ápolónő is zombi lesz. Mamát eltemetik, eközben ápolónő a pincében, fiú elmegy mamát kiásni, huligánok akadályozzák, huligánok zombik lesznek, pap lejön lekaratéz két huligánt, de az egyik feje megharapja, pap is zombi. Négy zombi a pincében. Mama kedvence gondozza őket. De egy házibuli, meg perverz nagybácsi, meg a szerelmes nő, meg zombi baba meg....

A fogalmazási stílussal, a film humorát és direkt idiótaságát akartam kifejezni, no meg azt, hogy nem a történet a lényeg, sokkal inkább a helyzetkomikum. A történetre humorossága, és szinte tényleg minden lényeget elhanyagolva adhatok 7/10-et.



Gore
Gyerek koromban ez, és az Evil Dead volt az, ami elindította bennem a horror iránti rajongást, ami azóta is tart.
Kevés vérresebb és gusztustalanabb film van, még mai szemmel is, ha a fűrész valamelyik részén letetted az ételt, akkor ennél ki is hányod! Úgy gondolom visszatérhetnének a filmesek a művégtagos, maszkos megoldásokhoz, jó példa erre az I Am Legend, ahol a vámpírok nagyon rossz CGI-je lehozza a film varázsát, sokkalta jobban meg tudták volna oldani élő szereplőkkel és maszkokkal, 'szerintem legalábbis'.
Mikor a nővérbe belevágja a porcelán madarat, annak leszakad a feje, amit csak a gerincoszlop tart, később mikor pudingal eteti, a nyakánál kifolyik, lehajtja a fejét és egyensen a nyelőcsövébe önti az ételt. Ez csak egy példa a számalan filmben előforduló humoros gore jelenet közül, hogy mikor a zombi pap és a nővér 'megkívánják egymást' ne is említsem.
Az egész egy még fiatalabb korban lévő energikus filmrendező folyamatos agymenése, ez a Braindead varázsa. Egy pár jelenet után egyszerűen az arcodra teszed a kezed és annyit mondassz: 'Jajj.....Jajjj', de a kezed mögött mosolyogsz.

A gusztustalan jeleneteket remekül vegyítették a nevetséges helyzetekkel a Gore hatásra ezért 10/10-et adok, remekül eltalálták!



Az annyit emlegetett humor
Peter Jackson horrorja vígjátéknak is remekül megállja a helyét. Mikor a pap látja a fiúra zombik támadnak, így szól: "A sátán közöttünk jár, fiam menj hátrébb!", leugrik és leveri a zombikat, kitépett kezekkel, lábbakkal, tényleg nagyon kész van ez a jelenet, és mikor a lerepülő zombifej még a pap nyakába harap, áhh...
Egyszer egy ilyet olvastam a filmről, "A film megtekintése előtt sohasem gondoltam volna, hogy tudok egyszerre hányni és nevetni!", ez teljesen jól jellemzi szinte az egész alkotást.
A legtöbbet akkor nevettem mikor főhősünk a zombikat eteti, ebből a részből már említettem egy jelenetet. Továbbá Timothy Balme (a főhős), ügyetlen, nevetséges játéka is teljesen rendben van, és csak hozzáad a filmhez. Ehhez a részhez további spoilerekeln kívül nem tudnék többet írni.

A humort 9/10-re értékelem.


Összkép, avagy végső értékelés
Tehát összességében egy remek, vérrel és mozgó belsőségekkel teli humoros filmet kapunk, a lendületében levő Peter Jackson rendezőtől. Ami a horror egyik alappillére, mind a rajongóinak, de a műfajjal ismerkedőknek is kihagyhatatlan, szinte kötelező darab. Szemrebbenés, vagy gondolkodás nélkül 10/10-et kap, mint már írtam amit akart, azt 100%-ban elérte. Újra csak ezt tudom mondani, aki még nem látta a Braindead-ot, az még nem látott horrort.

A végére egy kis érdekességnek, Peter Jackson újra horrorfilmet forgat, The Lovely Bones címen, amit az IMDb 2009-re jegyez.
Kiváncsian várjuk!