... arra azonban nem gondoltam hogy ilyen casual ugra-bugra lesz belőle.

Kezdjük az elején: Az alapkoncepció szerint Dark Man szerint a Grimm testvérek meséi túl unalmasak és túl szépek és ezt a mesevilágot el akarja csúfítani.

A grafika nagyon egyedi, mesébeillően "cuki". Mégpedig annyira hogy gyerekek számára készült játéknak hiszik az emberek (pl.: Viva P'inata) , közben én nyugodt lélekkel nem adnám oda egy gyereknek sem. Persz annyira nem jó a grafika mint amekkora vasat megkövetel.



A gyerekmesékből felnőtt mesék lesznek. Mind a három évadban 8 epizód lesz (összesen 24 epizód várható). Az első évadban szereplő 8 epizód:

- A Boy Learns What Fear Is (A fiú aki megtanulja mi is a félelem)

- Little Red Ridinghood (Piroska és a farkas)

- The Fisherman and His Wife (A halász és felesége)

- Puss in Boots (Csizmáskandúr)

- The Girl Without Hands (A kéznélküli lány)

- Godfather Death (Halott nagypapa)

- The Devil and His Three Golden Hairs (Az ördög és 3 aranyhajszála)

- Beauty and Beast (Szépség és szörnyeteg)

Ezek közül talán 4-et ha ismertem.



Van egy úgynevezett "rohadásmérő" ami szükséges a feladatok megoltdásához. Egy-egy fokozat csak annyiban különbözik egymástól hogy nagyobb területet fed le és több ellenfelet tesz gonosszá. A mi oldalunkra állytott ellenfelek segítenek nekünk lelassítani a magasabb szinten lévőket (a madarak például csipkedik az embereket). A játék egyébként rendkívül véres és elborult, én csak erős idegzetűeknek ajánlom.



A játékmenet az első epizód óta fikarcnyit sem változott. Egész végig csak eborultabbá kell tenni a mesevilágot. A Beauty and Beast-ben már vannak komolyabb platformrészek , de ezek olyan minőségtelen részei a játéknak hogy jobb lett volna ha kiagyhják belőle. 1 epizódot maximum 35 perc alatt kényelmesen végig lehet játszani. Mint tudjátok minden epizód megjelenését követő 24 órában ingyen lehet játszani az adott epizóddal, így aki figyeli a megjelenéseket akár ingyen is végigjátszhatja a játékot. Amúgy 1 epizód 5 dollár. Ha ezt kiszámoljuk 120 dollár az összes rész ami baromi drága. Ennyi pénzért már kapunk egy Guitar Hero-t. Nem mellesleg nem ér meg 5 dollárt egy epizód.



A hangok a helyükön vannak, Darkman hangja nagyon illak a karakteréhez.

Mineden epizód tartalmaz elrejtett érméket amiket ha összegyűjtünk meg tudjuk nyitni a galériát. A galéria bemutatja az összestárgyat ami szerepel az adott epizódban, Lightos (alap) és Darkos változatban is. Ez nagyon tetszett benne, érdemes összegyűjteni az összes tallért.

Pro:
- McGee féle hangulat
- prezentáció...
- story-k
- galéria

Kontra:
- casual játékmenet
- ... annak gépigénye
- ha lemaradsz az adott részről úgysem fogsz érte fizetni (nem mellesleg nem is lehet)

Játékélmény: 6.3/10
Zene: 9.1/10
Grafika: 9.3/10
Élettartam: 5.0/10

Összesen: 7.1/10




A 2. évad év végén fog jönni a 3. évad pedig 2009 március környékén.

Hamarosan Spore teszt!!!!!!!!