Először is:
Heath Ledger nélkül a film elmerülne a süllyesztőben. Ez az ember mindent beleadott és olyan szereplést hozott össze 28 évesen amit Jack Nicholson sokkal de sokkal több tapasztalattal rendelkezve sem volt képes. Én személy szerint alig vártam már hogy újra felszólaljon Joker. "He turn's on me and asked: Why so serious?, Why so serious? and sticks the blade in my mouth Watch there is smile on your face. And...... Why so serious?". Ez a film tökéletes. Heath mellett eltörpül Bale és úgysem azt nézed a filmen amikor Batman megjelenik, hanem azt amikor Joker. Állítólag Ledger a forgatások kezdete elött 6 héten keresztül elmeb
eteg videókat nézett. Valljuk be meg is látszott rajta. Én a képernyőn nem Ledger-t láttam hanem magát a megtestesült Jokert. Valószínűleg ebbe is halt bele szegény.



INNEN IS ÜZENEM: NYUGODJÉK BÉKÉBEN HEATH ANDREW LEDGER!



Remélem azt a bizonyos kis aranyyal befuttatott Oscarnak nevezett figurát nem felejtik el odaadni neki (attól függetlenül hogy meghalt szegény), mert megérdemli. A vizuális hatások nagyon rendben vannak például amikor Joker felrobbantja a kórházat. Batman felborítja a kamiont stb. Aztán 2. főgonosznak betették Two-Face-t. Ha jól emlékszem rá a Batman Forever című részben már meghalt (Az érmék után ugorva leesett és átszúrta egy szikla), őt miért kellett visszahozni?? Jokert megértem, mert ő az első film elején (Batman ledobta egy háztetőről)akár tl is élhette. Elég érdekes befejezést adtak neki. Ezt nem írnám le mert biztos vannak olyan emberek akik még nem látták ezt a remekművet. Ez a film "A képregényadaptáció" úgyanúgy mi a Starcraft "AZ RTS" vagy mint a Keresztapa "A film".



Egy olyan alkotással van dolgunk amire akár még 15-20 év múlva is emlékezni fognak az emberek. A Dark Knight abba a kategóriába tartozik amibe csak kevés film tud bejutni, és besorakozhat az olyan nagy klasszikus mellé mint a Keresztapa (amire még ma is (jövőre) 40 év múlva emlékszünk).



Számomra ez volt az idei év felhozatalának legjobb filmje, megjegyzem nem véletlenül. Érdemes volt rá várni és mint messiás meg is érkezett. Megdöntött az első héten minden létező rekordot. Annak külön örülök hogy nem tettek rá (megint) valami szar ZS kategóriás szinkront. Amikor Joker bemutatkozik ááá.... belegondolni is borzasztó hogy milyen lenne magyarul. Bele se gondolok inkább megnézem mégegyszer.

5/5 (kötelező darab mindenkinek, még annak is aki utálja a Batman univerzumot)



A Dark Knight sikerén felbuzdúlva rögtön 2 BAtman játéknak is nekiálltak. Az egyik az Arkham Asylum és a valószínűleg azonos címet viselő Dark Knight. Mind2 megtalálható a PGO adatbázisában. És ne feledkezzünk meg a nemsokára megjelenő Lego Batman-ről sem.