A játék már eléggé komor képsorokkal indul. Konkrétan a születésünk pillanatában anyánk elhalálozik és ami 2 óra játék után kiderül apánk elvisz minket a Vault 101-be hogy biztonságban tudjon minket. Valamiért azonban azt mondja hogy ott született ő is és mi is. Majd pár interaktív karaktergeneráció után kiderül hogy apánk (19 éves korunkban) megszökik a Vault-ból hogy befejezze azt amit születésünk előtt elkezdett. Ez a Project Purity. Többet nem is mondok róla mert rengeteg minden komplikált a sztoriban. Amint apánk megszökik megölik legjobb felnőtt barátunk és minket is elkezdenek üldözni. Ezek után belátjuk hogy nincs semmi keresnivalónk a VAult 101-ben. A sztori rendkívül csavaros. A térképet szinte teljesen be fogjuk járni. Rengeteg helyszín van benne.
Főbb városok:
-Megaton az atombomba köré épült város mely hulladékokból, buszokból és repülőkből áll.
- D.C. Ez Washington a főváros. Itt található a Galaxy News Radio főhadiszállása, a technika múzeuma, a fehérház és még rengeteg minden. A város ketté van osztva a Másik oldalon van a Brotherhood of Steel Citadellája.
-Rivet City D.C.-től északra található ez konkrétan egy hajó amiben laknak az emberek. A Wasteland legbiztonságosabb városa. Mellette található a Jefferson Monument ami szintén kulcsfontosságú szerepet fog játszani a fő sztoriszálban.
-Big City a város a gyerekek uralma alatt van és a Vault 76 előtti barlangokba épült. Én ezt aranyosnak találtam ahogy a gyerek próbálnak meg vezetni egy várost.



Van több jelentéktelenebb hely amit csak gyorsan fogunk érinteni pl.: Paradise Falls a szolgatábor. Sajnos csak a fő szálat sikerült kivinnem eddig meg egy-két mellékküldetést mint pl.: Megaton felrobbantása. Sajnos nem tudok játszani a játékkal a következő oprendszer installig mert elkezd villogni a kép. Már próbáltam mindent ami eszembe jutott de semmi nem működött. Ha valaki tud erről valamit az írja meg, mert már elvonási tüneteim vannak. Sajnos a játék rendkívül bugos, de hát nincs is Fallout bugok nélkül ugyebár. Többen jelezték hogy a játék folyamatosan crashel. Nekem ilyen problémám eddig nem volt pedig lezúztam 10 órát is vele egyfolytában.



Azt furcsálltam a játékban hogy csak 2 normális rádió van: Galaxy News Radio és az Enclave Radio. Van több is de azok nagyon kevés helyen hallhatóak csak.
A zene illenek a játékhoz bár nekem nem igazán jönnek be ezek a 30-as 40-es évek zenéi, de egy idő után már meg lehet szokni.

Az Oblivion motorja jelentős változásokon esett át. Cryengie ide vagy oda szerintem ez a maga szempontjából ugyanolyan szép és még ráadásul sokkalta jobban is fut. A Fizika remek benne minden olyan a poszt-apokaliptikus világban ahogy az A Black Isle anno megálmodta.



Sokan fanyalogtak a nézet miatt: "A Fallout sosem volt FPS" Van benne valami, de az FPS nézet sokkal interaktívabbá tette a játékot. A harcrendszer a régi szép idők beli action pointos rendszert használja a V.A.T.S. (Vault-Tec Assisted Targeting System) pedig remek. Bár az nem tetszik hogy csak a fejlövés vesz le rengeteg HP-t. Az NPC-k kivégzésének animációja eszméletlenül jó lett, csak úgy repkednek a végtagok. Én a Perkek levelszámát kevésnek tartom hiszen csak 20 levelig vannak utána már nincs új. De a perkek eszméletlenül jók. A szintlépéshez pedig rengeteget kell kínlódni. Ha 20-as szinten vagy akkor is simán ki tud végezni egy mezei Super Mutant. Bár a játék egy FPS-nek néz ki de mégsem az. Sokkal inkább RPG. Elértünk abba a korszakba amikor az RPG-k nem csak a hagyományos nézeteket és harcrendszereket használják. És ez szerintem rendkívül pozitív hatású és kellő életet önt a játékba. Hiszen úgy a legátérezhetőbb a cucc hogyha bele tudod élni magad és ezt csak úgy lehet igazán hogy azt látod mint amit a valóságban is látnál.

Rengeteg Oblivionos beütés van a játékban, de ez egyáltalán nem zavaró. Például ilyen a fegyverek gyorsbillentyűre tétele.
Ez a játék rengeteg időre le tud kötni akárkit. Egy jó RPG-nek nincs is párja és ez az. Minden egyes forintot megér ez a játék. Főleg ha a CE-t veszed. Elvégre ki ve vágyott volna egy Pip-Boy figurára.

Nekem csupa pozitív véleményem van a játékkal kapcsolatban csak ajánlani tudom mindenkinek. Úgy érzem hogy a Bethesdának sikerült bizonyítania azt hogy képes megfelelni a játékosok elvárásainak. Várjuk a Fallout 4-et.

Játékélmény: 10/10
Grafika: 9/10
Zene: 9/10
Élettartam: 10/10
Hangulat: 10/10

Összegzés: 9.8/10

Megjegyzés:
Videótesztért nézzetek be Zeroo blogába.
Aki szereti a Falloutot és van xfire-e írjon rám és csatlakozzon a Fallout guildbe.