Örömmel jelentem hogy végre sikerült befelyeznem Niko Bellic történetét. Vagy egy Achievement aminek az a neve hogy "Liberty City Minute" ami azt takarja hogy told ki 30 óra alatt, nos nekem 30:00:01 lett NEM RÖHÖG.





Grafika 8.5/10

A GTA 4 grafikája nagyon szép de helyenként vannak nagyon szarul kidolgozott textúrák. Ez nagyon lerontja az összképet (sajnos). Itt is néha az NPC-ken bőr néha pedig műanyag van. Az Europhia kitesz magáért rendesen. (Csak a PC-sek fognak siránkozni októberben amikor meglátják a játék gépigényét).



Fizika 6/10

Az autók fizikája egyszerűen borzalom. 60-as sebeséggel kéziféknél húzott 8 météres csíkot. Katasztrófa pont azt a részét cseszik el a játéknak amit a legtöbbször fogunk használni. A Helikopter vezetés sem egy egyszerű történet, de könnyebb belejönni. Viszont azt fölszámíthatjuk bónusznak hogy a csónakokat lehet trimmelni és a motoroknál lehet "vílízni" és "sztopízni" .



Küldetések 9/10

Vannak nagyon jó küldetések de a küldetések háromötöd rész ugyanaz "Menj oda - öld meg / rabold ki - rázd le a zsarukat - menj haza"
Véleményem szerint a játék legjobb küldetése a "Three Leaf Clover" ez a misszió több trailerben is szerepelt ez a bankrablós küldetés tele van fordulatokkal. Amikor ezután a misszió után leálltam Packie háza elé egy szarrá lőtt felnin guruló autóval a fülemből is csorgott az adrenalin. Vannak még ilyenek. Például a másik kedvencem a "A Dish Served Cold" ez Dimitri megyilkolása.



Játékélmény 10/10

A fentebb leírtak ellenére tökéletes a játékélménye. Ugyanazok az elemek ismét megvannak amik eddig is, de most bővült 4egy rakás minijátékkal. Darts, Bowling, QUD3B (Tetris szerű valami). Meg van még benne csak nem jut eszembe. És ezek minőségien megvannak csinálva, mégpedig úgy hogy ezt a cuccot ha a Nintendo megkapná kiadnák minijátékgyűjteményként .
Maga a játék él és lélegzik. Az NPC-k élik az életüket úgy mintha rendes emberek lennének, esznek dolgoznak szórakoznak. Érdemes hivogatn a 911-ett ha kell rendőrautó, tűzoltóautó v. mentőautó. Nincsenek most Taxis küldetések (Illetve az elején Roman-től lehet kérni de miután felgy. hopp majdnem elszóltam magam, inkább úgy mondom hogy miután felhagy evvel már nem lehet). A rendőrautóban lévő sz.gép hálózatot használva vadászhatunk bűnözőkre stb. Van benne nagyon sok emlékezetes karakter pl.: L. Jacob az érthetetlen angoljával és kedven szavaival "bomba clut" és persze "rasta" a fedezékrendszer lehetne komplexebb, de így is nagyon jól megvalósították.



Multi 10/10

Ki ne akart volna egy jó haverjára lövöldözni az Empire State Building tetején vagy a szabadságszoborban, vagy akár egész New York területén ?? Az most megteheti. Nagyon erős let a multiplayer felhozatala az autóversenytől a bűnőzők elfogásáig minden van ami csak kell. Összesen 14 játékmódból válogathatunk (egyikben sem fog senki csalódni).

Összesen: 9.4/10



Update 2: A játéknak 2 féle befelyezése is van. Egy dolgot elárulok Dimitri mind a 2-őben meg fog halni.





Update:
Lenne egy kérdésem azokhoz akik játszottak a gamemmel. Ez a Lola nevű csaj hol van benne a játékban?????????