A Steam Machines a Valve szándéka szerint egy színes és meglehetősen nagy termékcsalád lesz, amelyben mindenféle fajta és formájú számítógépet megtalálunk, amilyet csak szeretnék, illetve amilyet a pénztárcánk elbír.

Az egyik modell például, melyet az iBuyPower készít, 500 dollárba fog kerülni, s árához képest egészen tisztességes felszereltséget kapott -- ám akiknek ez kevés lenne, s az abszolút csúcsra vágynak, azoknak érdemes szemügyre venniük a Digital Storm változatát, mely háromszor annyiba kerül.

Az 1500 dolláros erőgép a gyártó elmondása szerint felsőkategóriás komponensekből épült, amiket vízhűtéssel és fejlett léghűtéssel tartanak hidegen, az egészet pedig egy 700 wattos tápegységgel üzemeltetik. A rendszer ráadásul a kényelem kedvéért Dual Boot rendszerrel érkezik, az egyik partíción a kötelező SteamOS, a másikon pedig Windows operációs rendszerrel.

A csapat további részleteket a jövő hónapban, a január 7-e és január 10-e között megrendezésre kerülő CES-en fog elárulni, ahol egyúttal azt is megtudjuk, hogy ki készít még Steam Machine gépeket.

digital-storm-steam-machine.jpg

A Valve egyébként holnap küldi ki a Steam Machine prototípusokat és kontrollereket annak a 300 embernek, akik bekerültek a bétaprogramba. Nagyon várjuk már az első beszámolókat és videókat.