Amióta csak megjelent a Fallout 3 mellékhajtásának tekinthető, de a saját lábán is remekül megálló New Vegas, a rajongók egyre jobban követelik azt, hogy jelenjen már meg a Fallout 4. Az E3 előtt ismét előkelő helyen szerepelt a játék azokon a kívánságlistákon, melyeken a legjobban várt bejelentéseket szedték össze, ám akárcsak tavaly, vagy azt megelőzően, most sem volt semmi ilyen hír -- legalábbis publikusan nem.

Amit a cégek a nagy színpadokon bemutatnak, az a felhozatalnak csak egy része, ugyanis vannak privát, zárt ajtós bemutatók is, ahova csak a kiváltságos kevesek tehetik be a lábukat. A friss pletyka szerint a Bethesda is tartott egy ilyen prezentációt az E3 során, s ezen bizony a Fallout 4-et mutatták be pár újságírónak és partnernek.

A Bubblews értesülései szerint, akik ott voltak, azok egy rövid, alig több mint fél perces kedvcsináló videót láthattak, melyhez kapcsolódóan elárultak pár szaftos információt a fejlesztők. Már a videóból is látszott, hogy a fő helyszín a posztapokaliptikus Boston (erről volt már pletyka egyszer), illetve annak környéke (Somerville, Cambridge, Arlington) lesz, Boston belvárosához azonban azonnal még nem tudunk majd hozzáférni. Ez valószínűleg a történettel kapcsolatos, mely mellesleg még nem ismert, de az biztos, hogy a bunkereknek továbbra is fontos szerep jut. A csapat nem készít kompetitív multiplayer módot, de a kooperatív lehetőség szóba került.

A Fallout 4 fejlesztése 2011 januárjában kezdődött meg egy viszonylag kisebb csapat részvételével, majd idén februárban a létszám jelentősen kibővült, miután a Skyrim munkálatai hivatalosan is véget értek. A tervek szerint az első publikus bemutatóra még a 2014-es E3 előtt sor fog kerülni, a végleges, jelenleg nagyjából félig kész játék azonban csak leghamarabb 2015 októberében kerülhet a boltokba. A célplatformok: PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3. 

2015-ben Fallout 4 megjelenés várható

Fallout 4 -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen