Az eSport egyre bővülő világa egy újabb eseménnyel gazdagodik idén: az ismert energiaital márka szervezésében jön létre a Red Bull Metropolis rendezvény, mely a világhírű Cities: Skylines című videojáték első hivatalos versenye. A városépítésnek csak a képzelet szabhat határta bámulatos szimulátorban, a legnagyobbak pedig most összemérhetik erejüket az augusztus 21-én kezdődő urbánus küzdelemben!

red-bull-metropolis.jpg

A Paradox Interactive játékszoftvere, a Cities: Skylines már 2015 óta gyűjti maga köré a lelkes rajongókat, akik a kreatív, sok esetben ösztönös urbanisztikai tudásukat vetik latba, és húzzák fel a legpompásabb felhőkarcolókat, így teremtve élhető világvárosokat a virtuális térben. Az évek alatt egyre duzzadó közösség idén ünnepelhet, hiszen a Red Bull Metropolis keretében létrejön az első verseny, mely a népszerű játék köré épül, és ahol a Cities: Skylines legnagyobb tartalomgyártói csaphatnak össze.

Született városvezető legyen a talpán, aki egy ilyen megmérettetésben győzedelmeskedni tud! Így olyan tapasztalt gamerek mérkőznek majd meg a hat próbatétel során, mint Biffa Plays IndieGames, quill18, RTGame vagy The Spiffing Brit. Megtudhatjuk, ki képes 30 perc alatt a leghatékonyabban csökkenteni a forgalmat bicikliutak bevezetésével, valamint arra is fény derül, melyik szimulátorbajnok tudja megmenteni metropoliszát egy érkező aszteroidától. A hatórás viadal meccsei a Red Bull Gaming Twitch- és YouTube-csatornáin lesznek láthatók augusztus 21-én, magyar idő szerint 18 órakor.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Red Bull Metropolis, amely a kategóriáján belül úttörőnek számító rendezvény, újabb módot kínál a Cities: Skylines rajongóinak a játék élvezetére, miközben olyan Red Bull eSport-versenyek nyomában jön létre, mint a Red Bull Solo Q nevű League of Legends-esemény vagy CS: GO fókuszú Red Bull Flick.

Az augusztus 21-én debütáló bajnokságról további információk a Red Bull Gaming és eSport oldalán, továbbá a releváns Twitter-, Instagram- és Facebook-oldalakon találhatók.