• Egy év múlva érkezik a Toy Story 4
  • A filmet John Lasseter helyett Josh Cooley rendezi
  • A Pixar vezetőséget vált: John Lasseter, botrányai miatt, otthagyja a céget
  • A Pixar új feje Pete Docter, a Disney animationsé Jennifer Lee lesz

Pontosan 365 nap múlva, azaz 2019. június 21-én érkezhet meg a Toy Story sorozat 4. része az amerikai mozikba, 25 évvel az eredeti Toy Story és 10 évvel a Toy Story 3 után. Kérdéseket vethet föl, hogy egyáltalán van-e értelme folytatni a szériát egy ilyen tökéletes lezárás után, de annak idején John Lasseter (az első két Toy Story rendezője) azt mondta, a Pixar csak akkor fog negyedik filmet csinálni, ha legalább olyan jó lesz, mint az első három film. Amikor bejelentették a 4. részt, a következőket nyilatkozta:

„A Toy Story 3 olyan tökéletesen lezárta Woody és Buzz történetét Andyvel, hogy sokáig nem is volt róla szó, hogy új Toy Story filmet csináljunk. Csakhogy Andrew [Stanton], Pete [Docter], Lee [Unkrich] és én előrukkoltunk egy új ötlettel, ami egyszerűen nem hagyott nyugodni. Annyira izgatott lettem, hogy tudtam, ezt a filmet meg kell csinálnuk – és hogy én akarom rendezni.”

toy-story.jpg

A filmet végül nem Lasseter rendezi, hiszen először arra hivatkozott, hogy a Pixar vezetőjeként nem tud elég energiát fordítani a filmre kötelességei mellett, de többé már nem lesz köze a Pixarhoz sem. A minap mind a Pixar, mind pedig a Disney animációs részlege hivatalosan is új kezekbe került: John Lasseter, a személyét övező zaklatási botrányok miatt már jó ideje szabadságon volt, s 2019-re Pete Docter (az Agymanók, a Szörny Rt. és a Fel rendezője) veszi át a Pixar, Jennifer Lee (a Jégvarázs rendezője és a Rontó Ralph írója) pedig a Disney animációs részlegének vezetését.

Az új Toy Story filmet John Lasseter helyett Josh Cooley rendezi, aki az Agymanók forgatókönyvét írta és több Pixar rövidfilmen is dolgozott (a Riley első randiján, a Mini Buzzon és a George és A.J.-n). A film az eddigi leghosszabb ideig készülő Toy Story film, s nem csak rendezőt, de írókat is váltott. A forgatókönyvet eredetileg Will McCormack és Rashida Jones írta volna, de ők kiléptek, helyet adva Stephany Folsomnak, aki a Thor: Ragnarök szkriptjén működött közre (bár hivatalosan nem kapott helyet a stáblistán).

A MovieWeb információi szerint a Toy Story 4 nem az eredeti trilógia történetét fogja folytatni, hanem Woody és Bo Peep szerelmére fog koncentrálni.

toy-story-2.jpg