A BF4 Central némi információhoz jutott a Battlefield 4-gyel kapcsolatban -- természetesen a forrás névtelen, s noha a füles ugyanattól az embertől jött, aki korábban a játék első hivatalos művészi munkáját szivárogtatta ki, a szokásos módon kezeljük fenntartásokkal az elhangzottakat. 

battlefield-4-art.jpg

Emberünk állítása szerint a BF4 sem technikai, sem pedig játékmenet szempontjából nem nevezhető forradalmi folytatásnak, inkább a korábbi formula továbbgondolt változata. Ennek megfelelően nem kapunk teljesen új motort, hanem az eddig kiváló teljesítményt nyújtó Frostbite 2 egy alaposan finomhangolt változatával találkozunk, amely már összetettebb megvilágítás előállítására, s részletesebb textúrák, illetve modellek megjelenítésére képes. Természetesen a motor még mindig jól skálázható, így nemcsak a következő generációs konzolokra és PC-re fog megjelenni a program, hanem a mostani gépekre is, tehát senki sem marad ki -- persze Xbox 360-on és PlayStation 3-on csúnyább látványvilággal és kevesebb játékossal kell beérnünk.

Apropó játékosok: az informátor szerint a Battlefield 4-ben már maximum 64-en lehetünk a pályákon, melyek mellesleg méretükben és kidolgozottságukban (több közelharcnak kedvező aréna lesz) rávernek a Battlefield 3-ban látottakra. A játékosok három frakció (USA, Oroszország és egy meg nem nevezett állam az ázsiai régióból), illetve négy, a korábbiakhoz képest finomított és kiegészített kaszt (Sniper, Medic, Assault, Engineer) közül választhatnak, valamint visszatér a Commander lehetőség, de nem pont úgy, ahogy a Battlefield 2-ben.

A Battlefield 3 veteránjainak talán jó hír lesz, hogy a folytatásban a jól kiismert fegyverek és járművek nagy része visszatér, s ezeket már több, változatosabb játékmódban vihetjük harcba. Sőt, ennél talán még nagyobb örömmel lehet fogadni azt, hogy a BF4 megjelenése után nem szűnik meg az előd támogatása -- persze a hangsúlyt az újonc kapja majd minden téren. Egyrészt a BF3 és a BF4 várhatóan a Battlelogon keresztül összefonódik, s az új játék egy egész sor letölthető tartalommal csábítja majd magához a virtuális katonákat.

Ha minden igaz, akkor már a megjelenés napján megvásárolható lesz a Battlefield 3 esetében jelesre vizsgázott Premium előfizetés. Ez pár extra lehetőséget nyújt a vásárlók számára, s természetesen automatikusan elhozza a bővítményeket, melyek tervezése állítólag már most megkezdődött.

A Battlefield 4 hivatalos bemutatójára március 26-án kerül sor, majd másnap az első trailert is megnézhetjük, így addig ezeket ne higgyük el vakon, még annak ellenére sem, hogy alapvetően semmi olyat nem állított az a bizonyos informátor, ami ne válhatna könnyedén igazzá; ez így mind reálisnak tűnik.