• Zach Cregger barátja házában szállt meg, hogy előkészítse új rendezését
  • Következő horrorfilmjének részleteiről egyelőre nem nyilatkozott
  • A Disney+ műsorán elérhető a Bill Skarsgård és Georgina Campbell főszereplésével készült Barbár
  • Tess az éjszaka során ráébred, hogy nem csak a furcsa férfitől kell félnie a házban

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az idei év a horror műfajról szólt. Nem pusztán sok film született 2022-ben, hanem különböző hangvételű művek láttak napvilágot. Felújítottak klasszikusokat (pl. Hellraiser, Sikoly, A Halloween véget ér, A texasi láncfűrészes mészárlás), születtek szerzői vagy független munkák (pl. X, Nem, Ők), érkezett tinisalsher (Bodies Bodies Bodies), disztópikus rémtörténet (A jövő bűnei, Nincs baj, drágám), állatos horror (pl. Keltetés), Stephen King adaptáció (Harrigan úr telefonja), horrorszatíra (Wednesday Addams) pszichotörténet (pl. Mosolyogj), a Doctor Strange 2 és a Werewolf by Night révén Marvel-horror, valamint olyan trash-paródia is, mint például a Foo Fighters főszereplésével készült Studio 666 vagy a Disney+ kínálatában elérhető Barbár.

barbkep.jpg
(Barbár. A Kép forrása: polygon.com)

Noha a Barbár kapott kritikát inkoherenciája és B-kategóriás megoldásai miatt, a legtöbb ítész üdítő, kiszámíthatatlan történetvezetésű karikatúrának találta a filmet. Az internetes adatbázisokban 10/7 körüli értékelésekkel szerepel a produkció, Zach Cregger pedig letette névjegyét a műfaj kedvelői között. Elmondása szerint jelenleg új rendezését készíti elő kényelmes környezetben: egyik barátja keleti parti házában szállt meg, igaz, következő horrorfilmjének címéről és történetéről egyelőre nem nyilatkozik. Nektek hogy tetszett a Barbár? Várjátok már a vígjátékokon edződött (pl. The Whitest Kids U’Know) Cregger új munkáját?

  • A fiatal Tess állásinterjúra utazik késő este Detroitba. Szállására érkezve azonban meglepetten tapasztalja, hogy egy furcsa idegen már beköltözött a házba. Rossz előérzete ellenére ott tölti az éjszakát. Hamarosan zajokat hall, és rájön, hogy nem pusztán a váratlan vendégtől van oka félni.