• Jenna Ortega elárulta, hogy Neve Campbell hiányzott nekik a Sikoly 6 forgatásáról
  • Ugyanakkor rendkívül akciógazdag és gore-ban dúskáló filmet készítettek
  • Az előző rész túlélői New Yorkba költöznek, ahol Gale Weathers dolgozik
  • Premier 2023. március 10-én

Kevés horror széria mondhatja el magáról, hogy legtöbb epizódját a nyitánnyal azonos polcra helyezik a műfaj kedvelői, a Sikoly azonban ezek közé tartozik. Még a legendás rendező, Wes Craven halála után is sikerült felfrissíteni, újraindítani a sorozatot, az idei epizód ugyanis nagy sikert aratott a mozikban. Az alkotók rögtön meg is kapták a lehetőséget, hogy elkészítsék a folytatást, amire viszont már a Sikoly főszereplője, a Sidney Prescottot alakító Neve Campbell nélkül kerül sor.

sidney-prescott-in-scream.jpg(Neve Campbell. A kép forrása: Collider)

A horror zsáner új üdvöskéje, az előző rész, az X és a netflixes Wednesday sorozat révén ismertté vált Jenna Ortega véleményét is kikérték Campbell távozása kapcsán. „Úgy érzem, nem sokat tudok mondani a dologról, mivel nem az én karakteremről van szó. Ugyanakkor elárulom, hogy annyi minden történik majd a következő [felvonásban]. Rendkívül akciógazdag és gore-ban dúskáló [film] lesz, amivel szerintem teljesen elégedettek lesztek” – nyilatkozta a Collider hasábjain a húsz éves Ortega, aki azért hozzátette, hogy hiányolták a forgatásról Campbellt.

jenna-ortega-instagram-nylon-magazine.jpg(Jenna Ortega. A kép forrása: Milenio)

A stáb

Másfelől nem pusztán az előző rész túlélőit láthatjuk majd a folytatásban – Ortega mellett visszatér Courtney Cox, Melissa Barrera, Mason Gooding és Jasmin Savoy Brown –, hanem neves színészek csatlakoztak a stábhoz. Samara Weaving (Aki bújtA bébiszitter), Tony Revolori (Pókember filmek), illetve a negyedik részben látott Hayden Panettiere (Hősök) is aláírt a produkcióba.

A történet

A hatodik epizódban korszakos váltásnak lehetünk szemtanúi: hőseink elhagyják Woodsboro városát, és New Yorkba költöznek, ahol Gale Weathers dolgozik. A rendezői pozíciót ismét a Tyler Gillett – Matt Bettinelli-Olpin páros tölti be, illetve újfent Guy Busick és James Vanderbil írják a forgatókönyvet. 2023. március 10-én debütál a produkció.