Ha eddig esetleg valakinek kérdéses lett volna az, hogy a Battlefield 4 melyik változata lesz a legjobb, a gyártásvezető, Patrick Bach tisztázta a kérdést, mondván: az Xbox One és a PS4 átirattal kapcsolatban is kompromisszumokat kellett kötniük, vagyis PC-n lesz a legszebb, legnagyobb és leginkább teljes a várva várt folytatás, ez ugyanis erősebb.

Bach azonban leszögezte, hogy alapjában véve ugyanazt a játékot kapják azok, akik valamelyik nextgen konzolra vásárolják meg a Battlefield 4-et -- a játék jóformán változatlan lesz, ne várjon senki radikális eltéréseket, s a beígért 64 játékos, valamint a 60 fps sebesség is adott lesz, ugyanakkor a csapat tudja nagyon jól, hogy ennél is többet el tudtak volna érni.

Az új konzolok a meglátásuk szerint valóban egy új generációt nyitnak meg, de az, hogy az eddig látottaknál is többet hozzanak össze, már nem valósulhat meg, hiszen a fejlesztés költsége a duplájára nőne, s így már nem érné meg árulni a játékot. Egy kreatív és végeredményben üzleti döntést hoztak meg, amivel mindenki jól járhat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert