• A Battlefield 5 az első világháborúban játszódik
  • A World of Games áruház szerint
  • Megjelenés: 2016. október 26.
  • PC, PS4, Xbox One

Azt már tavaly óta tudjuk, hogy valamikor idén jön a Battlefield sorozat legújabb része, egy svájci áruház, a World of Games pedig már azt is tudni véli, hogy milyen játékot kapunk. A kiírásuk szerint a Battlefield 5 egy ELSŐ VILÁGHÁBORÚS taktikai multiplayer lövölde lesz.

Erre nem számítottunk.

Az EA pénzügyi igazgatója 2014 novemberében azt mondta, hogy a Battlefield sorozat visszatér a katonai gyökerekhez, amiből a többség arra következtetett, hogy modern, de legfeljebb második világháborús körítésben harcolhatunk majd, arra nem, hogy egészen az első világháborúig visszamegyünk, ugyanakkor üdítő újdonság lenne egy olyan AAA-kategóriás játékot látni, ami a lövészárkok poklát mutatja, a napokig tartó, idegfeszítő várakozást, a hirtelen halálozást, a betegségéket és a mustárgáz-támadást. Gyerünk, DICE, ha valakinek, akkor nektek ez menni fog!

elso-vilaghaboru.jpg

Na de, viccet félretéve, valószínűleg csak egy elírásról van szó, nehéz ugyanis elképzelni azt, hogy a légi, földi és gyalogos küzdelem terén domborító Battlefield bezavar minket a szűk lövészárkokba. Ezt támasztja alá az is, hogy az ominózus kiírást azóta módosították, eltávolítva az első világháború említését, az október 26-ai megjelenési dátum viszont maradt, ami akár még igaz is lehet, hiszen a Battlefield 3 és a Battlefield 4 is október végén került boltokba.

battlefield-5-elso-vilaghaburu.png