• A Half-Life: Alyx egy hónappal a Cyberpunk 2077 előtt jelenik meg
  • Többen gondolták úgy, hogy a két játék konkurens lehet
  • A CD Projekt viszont nem fél a Valve VR játékától

Sokan sokáig vélték úgy, hogy 2020 első felében a Cyberpunk 2077 lesz a legnagyobb kutya a videojátékok polcain, semmi sem tudja majd megszorongatni eladások terén. Aztán jött a Valve, és bedobta a közösbe a Half-Life: Alyxet, ami ugyan VR-exkluzív, de már most megdobta a Valve Index eladásait. Kétségtelen, ha valami meg tudná szorongatni a Cyberpunkot, az egy új Half-Life játék.

Ennek ellenére a CD Projekt nem tart az Alyxtől. Michal Nowakowski az üzleti fejlesztésekért felelős osztály alelnöke szerint a VR egy igen kicsi szegmense a piacnak, és éppen ezért szerinte a Vavle sem gondol arra, hogy az új Half-Life kasszát fog robbantani. Sőt szerinte csak azért adják ki az Alyxet, mert ott van nekik az Index, amit így próbálnak felpörgetni.

„Üzleti szempontból nézve félünk? Nem, mert nagyon más szegmens. Ők a hardverüket próbálják tolni, mi pedig a nagy piacot céloztuk meg, ami a fő konzolokat és a PC-t jelenti, és a mi játékunkhoz nincs szükség VR felszerelésre” – mondta Nowakowski a Yahoo! Finance-nak.

Ehhez hozzátette, hogy, ha a Half-Life: Alyx jól is teljesít a kasszáknál, az ipar VR szegmense akkor sem fog látványosan növekedni, mert semmilyen más kiadó vagy fejlesztő nem kötelezte el magát mellette. Véleménye szerint a Half-Life akár az első olyan mérföldkő is lehet, ami megnyitja azt az ösvényt, aminek végén a VR jelentős tényezővé válik a piacon, de még ha így is lesz, az sem fog a közeljövőben bekövetkezni.

half-life-cyberpunk.jpg