Az elmúlt napokban többet megtudtunk a Cyberpunk 2077-ről, mint az elmúlt években bármikor. Belső nézetet fog használni, sőt, most az is kiderült, hogy a játék bővelkedni fog a meztelenségben, de ennek meghatározott oka lesz. Erről Adam Badowski, a játék direktora beszélt a Polygonnak: "Egy dolog miatt fontos nekünk a meztelenség. Ez egy cyberpunk program, így az emberek állandóan módosítják a saját testüket. A test emiatt nem egy megszentelt, hanem egy profán dolog lesz. Az emberek elvesztik a kapcsolatot a saját testükkel, egészen a húsig. Ezért szükséges alkalmaznunk ezt a módszert nagyon sok alkalommal." -- mondta el a szakember.

Ráadásul a meztelenség nemcsak az átvezető videókban lesz tetten érhető, de a küldetések közben is megjelenik. Erre példa az, amikor a főszereplő V-nek egy nőt kell megmentenie, akit azért tartanak fogva, hogy eladják a kibernetikus szerveit jó pénzért. A nőt egy fürdőkádban fogja megtalálni V, amit teletöltöttek jéggel. A meztelenség ebben az esetben odáig fog menni, hogy az elrabolt nő nemi szervei is látszódni fognak, azok nem lesznek kipixelezve. A cél az, hogy a fejlesztők érzékeltessék a helyzet komolyságát...

A CD Projekt már a The Witcher részeiben is alkalmazta a pucérságot (volt is miatta balhé), ugyanakkor egyre több olyan játék kerül kiadásra, ami bátran mer nyúlni komoly témákhoz is, a Cyberpunk 2077 pedig ennek a trendnek a következő lépcsőfoka lehet. Ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy fel fognak tűnni azon szervezetek is, személyek is, akik majd a játék betiltását követelik hangos szóval.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!