A 4Chanről származik a hír, amely szerint a Days Gone-t is jegyző Bend Studio egy Men in Black játékon dolgozik. Igen, a 4Chan nem éppen a legmegbízhatóbb hírforrás, de, ahogy a szóban forgó filmben K ügynök is sikeresen szerzett hasznos információkat pletykalapokból, úgy mi is merítkezhetünk kétes megbízhatóságú oldalakról.

Szóval, a forrás – aki nem akarta megmondani, honnan szerezte az infóit – szerint a Men in Black játék nyílt világú lesz. Az ügynök, akinek a bőrébe belebújhatunk, eltérő háttérrel és képességgel vághat neki az idegenek megregulázásának. Például, ha a MIB előtt rendőr volt, akkor kitartóbb lesz, akár egy cephalapoidot is lefuthat. És, ha ügynökünk szintet lép, akkor új rangot kap.

Ám le is fokozhatnak minket, ha visszaélünk a hatalmunkkal, például ok nélkül neutralizáljuk a civileket. A villogó idegostort ugyanis csak akkor használhatjuk, ha valaki tanúja lesz az ufoelhárításnak. Például civilek szeme láttára használjuk a fejleszthető fegyvereket, köztük a kezdésként megkapható Zajos Tücsköt. Ugyanakkor lesznek NPC-k, akiket akár fel is vehetünk a MIB-hez.

A sztori az ’50-es években fog játszódni, a középpontjában pedig az idegenek által elkövetett emberrablások állnak, már, ha igaz a pletyka. Egy nagy fordulatra, valamint nappal-éjszaka ciklusokra számíthatunk. Éjszaka az idegenek aktívabbak, de nem minden földönkívüli ellenséges is.

Ez mind szép és jó, ugyanakkor meg kell ismételni, hogy ez a pletyka távolról sem biztos, hogy igaz. Az egyik legkomolyabb dolog, ami cáfolhatja, hogy a Bend Studio jelenleg egy teljesen új IP-n dolgozik, egy vadonatúj koncepció alapján. Márpedig a Men in Black nem új, hiszen a képregény, amiből aztán az animációs sorozat és a filmek is készültek, 1990-ben jelent meg. Persze nem lehetetlen, hogy a Bend több játékon is dolgozik egyszerre.

men-in-black.jpg